Tuijan Blogi

torstaina, joulukuuta 29, 2005

Parempi olo


Hyvin harvoin itken ja nyt on sitten tiistaina 10 litraa itkenyt Ritan takia,ikävä on suuri ja tänään vasta otin Ritan ruokakipon pois.Jos menettäisin läheisen ihmisen niin silloin varmasti pääni hajoisi koska en meinaa kestää koirankaan menetystä,herkkä luonne kun olen.Pipsa ja kissat ovat ihmeen hiljaisia kun ikävöivät ilmeisesti:(
Tero ja Lauri tekivät mulle tänään kivan yllätyksen,kävivät peijakkaat ostamassa minulle tietokoneeseen littunäytön ja webbikameran...oli mun läppäri kuin viime vuosisadalta kuulemma:D
Halaisin jos voisin Hellua,Kaarinaa ja siskoani Mallua ihanista sanoista sekä kaikkia muita!
Laitoin tänään Hellun siskolle Kaarinalle sähköpostia,toivottavasti meni perille!
Hyvää illan jatkoa täältä lumihangesta eli Tapanilasta.
Terveisin Tuija.

Jk.Ois muuten Mallu kiva jos laittaisit semmosen mesetsydeemin niin voitais mesetellä..jos luet tämän:) Niin ja tee kotisivut ja päiväkirja!!

keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

Kiitos tuesta suruuni

Ihanaa että on paljon tukijoita.Iso kiitos siitä! Rita todellakin alkoi menemään mökkireissun jälkeen huonompaan kuntoon,jalat pettivät enemmän,korva alkoi vuotamaan ja oli ihan allapäin.Eilen sitten soitin tutulle eläinlääkärille joka otti meidät vastaan vielä sulkemisajan jälkeen,tutki vielä Ritan ja päädyimme lopetukseen.Tero ja Lauri olivat minun mukana,sillä yksin en olisi pystynyt mennä.Halasin,pussasin ja itkin kunnes pieni sydän pysähtyi,sain vielä Ritalta pusunkin:(
Eilinen meni itkiessä ja heräsin vähän väliä...onneksi täällä on Pipsa hauva.
Tero otti tämän viikon onneksi lomaa ja kävimme auton katsastuksessa.läpi meni että sentään jotain hyvääkin tapahtui.Kun on tekemistä niin hetkeksi ikävä helpottaa!
Joulujutut kirjoitan sitten myöhemmin kun vaan jaksan ja kuvia laitellaan sivuille.
Terveisin Tuija.

tiistaina, joulukuuta 27, 2005

Joulu tuli ja meni


Minä Tero kirjoitan Tuijan puolesta tässä ja nyt koska koiramme Rita on tullut tiensä päähän, elikä viemme tänään Ritan eläinlääkärille.
En kirjoita sen enenmpää koska suru on meillä läsnä nyt ja se ankeus vielä edessä.
Toivon Tuijalle jaksamista tästä eteen päin.
Rakkain terveisin Tero.

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

kolme yötä jouluun

Tänään on ollut hommaa jos jonkinmoista .Pipsan käytin suihkussa kun oli taas "shortsit" siinä kunnossa että voi elämä! Seuraava hauva voisi sitten joskus olla lyhytkarvainen.Paha Kissu toi tänään päästäisen partsille ja söi sen osittain,kyllä yökin ja kunnolla kun niitä jämiä siivosin:(
Kinkkukin on kotona sulamassa,7,5kg painaa ja syotävää riittää ja paistamista! Kyllä on taas lista pidentynyt kun lisäsin siihen kaikki maailman jouluherkut,Tero kattoo sitä listaa jo ihan kauhuissaan ja lisää tulee:)
Laurilla oli tänään lukiolaisten joulukirkko illalla ja huomenna on vielä joulujuhla ja sitten alkaa ansaittu loma.
Hyvä että tuli Hellulle kortti ajoissa perille! Ja Anne piristi mieltä että lunta tullaan näkemään jouluna! Kiitos ystäväiset:)

tiistaina, joulukuuta 20, 2005

joulu hössötystä

Tänään käytii Teron kanssa meitin kellarissa etsimässä Kissun häkkiä ja kyllä sinne oli roinaa kertynyt kuin isossakin marketissa,löytyihän se sieltä alimpana romujen alta.
Huomenna saamme kinkun ja sitten onkin mökillä perjantaina kinkunvalvojaiset varmasti aamuun asti kun vasta illemmalla pääsemme lähtemään ja heittämään raukka sian uuniin:(
Kotona olen koristellut havunoksilla kaikkea kivaa...Viivillä on suu täynnä neulasia kun alkoi niitä heti popsimaan.
Niin ja juu kun Hellu mietti mun muistilistaani niin voin sanoa että siinä on vasta 50 muistettavaa sekä lahjat että ruuat ym.Sitten saadaan autoon vielä lainaksi tietokone navigaattori että löydämme suorimman reitin Raumalle tai sitten Hellun luokse Gävleen:)
Harmittaa vaan kun ei ole sitten tällähetkellä lunta yhtään että saisi edes vähän joulun tunnelmaa,että tämmöstä se täällä Helsingissä on joulukuussa!

maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Aika rientää!!

Enää viisi päivää jouluun ja minä kun olen "matti myöhäinen",sain tänään vasta kortit lähetettyä:( Koti on siivottu ja lahjat vieläkin ostamatta... tai no onhan tässä aikaa vielä stressata!
Muistilappua olen tehnyt että mitä kaikkea sinne mökille pitää ottaa mukaan ja lapun mukaan aivan kamalasti aina tulee jotain turhaa mukaan.
Nyt on sitten taas webbikamera osoittamassa kauppaan päin,vaadin sitä Terolta että saan kyttäillä täällä:)
Isänikin soitti eilen ja toivotti hyvät joulut. Hän asuu Jyväskylässä ja siellä on kuulemma paljon lunta, täällä ei yhtään! Oli vielä menossa savusaunaankin illalla.
Taidanpa lähteä vielä pyykit ripustamaan. Hyvää illan jatkoa kaikille:)

sunnuntaina, joulukuuta 18, 2005

Huomenta!

Päätinpä alkaa kirjottamaan päiväkirjaani päivällä enkä enää yöllä koska päiväkirjaan kirjoitellaan päivällä:) Eilen en jaksanut kirjoitella yhtikäs mitään.Siis aivan kamala pakkanen ulkona-8 astetta ja tuulee lisäksi,taidan olla vaan sisällä.
Virpikin soitti ja lähtevät Nooran kanssa synttäreille.Noora joka on 6-vuotias lapsenlapseni niin selitti mulle yksi päivä ihan tosissaan että valkoisesta lehmästä tulee maitoa,ruskeesta lehmästä tulee kaakaota,mustasta lehmästä tulee kahvia ja sitten kuulemma lehmät syö imukupeilla ruohoa:):):)
Nyt kyllä kehun ja kunnolla! Mtv 3 kanavalta alkaa tammikuussa mallikoulu 2006 ohjelma jossa valitaan vuoden malli,Lene tyttömme haki ohjelmaan ja pääsi karsintaan tuhansien joukosta:) Oi kun se on niin kaunis tyttö ihan on kuin äitinsä eihän sitä muuten olisi valittu,heheeeee:D
Eipä muuta kuin kaunista sunnuntaita kaikille!

perjantaina, joulukuuta 16, 2005

Saunapäivä


Kylläpä teki hyvää käydä tänään saunassa kun kylmä oli ilma ja sitten vielä muutama saunakalja päälle, ai että kun maistuikin hyvälle:) Onneksi alkoi tämä blogikin toimimaan kaikenmaailman kissalukoista huolimatta..on mulla rassukalla vielä paljon opittavaa näistä koneista,onneks on Tero olemassa:) Anne kirjoitti viesteihin hyvän vinkin että mikä blogi ainakin toimii hyvin,kiitos siitä! Tulipas Hellun kommentit perille monesta yrityksestä huolimatta,kivaa:)
Sit toi meijän Tigru vauvelille tuli vissii eka juoksuaika kun huutaa niin kimeesti ja korkeella äänellä vauvaaaaaa ja menee selälleen lattialla eteenpäin,en voi olla kyllä nauramatta kun kuitenkin se on vielä ihan kirpun kokoinen:)
Katselen tässä vielä hetken telkkaria ja sitten lähden iltapissille koirien kanssa,wuf wuf. Kaikille terkut täältä käpälämäestä ja hyvät viikonloput:D

torstaina, joulukuuta 15, 2005

Niitä näitä löpinöitä

Tulipa tässä vaan mieleen että silloin joskus nuorena tyttönä oli niin helppo kirjottaa päiväkirjaan jokaikinen päivä,silloin tapahtuikin jotain....oli poikajuttuja päiväkirja täynnä ym.sitten vielä sisko ja veli kehtas lukee salaa mun juttuja:( Virpin kanssa juteltiin tänään puhelimessa ja hän ihana lapseni lupasi tulla jouluna katsastamaan Tikrua ja Viiviä että niillä on kaikki ok.Virpi ja Noora eivät lähde mökille mukaan kun viettävät "city joulun",harmi!! Mutta tänään olen liukastellut ulkona koirien kanssa ja kas kummaa kun Rita meni todella lujaa eikä jalat pettänyt yhtään:D Viivi kisulla on juoksuaika ja menee kuin maanmatonen eteenpäin,maha maassa ja persus pystyssä oikee mahtavan orkesterin kanssa,kyllä on meillä sitten unet vähän vähissä!! Niin ja Hellulle ja Kakelle halit kortista:)

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Päivä illassa

Parempi päivä tänään on ollut kuin eilinen.kissu kyllä taas kerkes ne päivän pahat tehdä,päästäisen nakkas partsille ja rötkäle söi sen vielä:( lene ja Santtu kävi iltasella kaffilla ja mietittiin että mitä kaikkea sitä pitää muistaa ottaa jouluksi mökille mukaan.Sitten vielä Lene keksi että niillä kun on kampaamossa ensikuussa joku muuttumis juttu missä otetaan kuva ennen ja jälkeen hiusten laiton ja vielä kait meikitkin nassuun tökitään...apuva apuva,minähän sitten sinne kuulemma menen:) Vielä äsken jaksoin katella telkusta Pahat pojat leffan ja täytyy myöntää että oli tosi hyvä! Hyvät illan jatkot kaikille ja kauniita unia:)

tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Tyhmä päivä



En tiedä mitä kirjoittaisin koska Tuijalla on selvästi päivä mennyt piloille koska Nakke, alias Kissu elikä meidän metsästäjä raahasi taas kerran saaliin kotiovelle...PULUN.

Heitin sen raadon roskiin että silleen.

Otin muuten vähän hapanta koska teki mieli, minkäs sille voi kun sille päälle sattuu...Olvia tai karhua samapa tuo kun on tarjouksessa hähhää.

Terveisin Tuijan puolesta Tero.

lauantaina, joulukuuta 10, 2005

edelleen lauantai

Päivä menee niin sukkelasti ettei kerkee edes mitään tapahtua! Senverran tapahtui että väsäsin miilunpolttajanspagetin,nam nam..rakastan italialaisia ruokia!!Ja taas siitä joulusta vänkään kun Lene ja Santtu ei syö kinkkua eikä laatikoita ja ne kun kuuluvat perinteisesti meidän joulupöytän ym.lisukkeet,saavat vetää nuoripari sitten jotain mikä maistuu.Luinpa Hellun päiväkirjan tuossa ja hän lähti oikeen bilettämään Kaken kanssa pikkujouluihin..on se vaan ihme matami kun tuollalailla jaksaa heilua vielä duuninkin jälkeen,on vissii durasel patterit:)

kampaaja kävi

Aamu oli todella kylmä,pakkasta -6 ja kova tuuli.Kissu kyllä hyvin viihtyi ulkona vaikka tänään oli huono metsästyspäivä,ei edes yhtään päästäistä löytänyt,onneksi!Ritan käytin suihkussa kun oli "shortsit" hieman sottaiset kun ei massu kestänyt näköjään koiranmakkaraa vaikka oli tuttu merkki pedigree.Lene ja Santtu tulivat sitten illalla ja laitoin niille ruuan valmiiksi,hyvin maistui.Lene kun on kampaaja niin laittoi Laurin jakkaralle istumaan ja sakset lauloi,voi elämä sitä hiusmäärää mikä pojan päästä lähti pois,upea oli lopputulos ja siinä ei paljon pikkuveli vikise kun sisko leikkaa:)Samalla sitten joulua mietiskeltiin ja tuumittiin että oishan se kuusikin ihan kiva siellä mökillä mutta mitä sitä lähtee ostamaan kolmenpäivän takia....?metsäkin on vieressä ,heh heh;) Nukkumatti kutsuu taas!

torstaina, joulukuuta 08, 2005

Joulukoristelua

Tänään on jo ollut huomattavasti parempi olotila.Olen ulkoillut koiruuksien kanssa.Aamulla kyllä väsytti kun oli kuudelta herätys kahvinkeittoon ja kissojen syöttäminen.Tero sitten meni töihin ja Lauri kouluun.Minä se painuin takasin peiton alle ja hups heräsinkin vasta klo.11,hyvät on unenlahjat! Olen viritellyt ikkunoihin jouluvaloja ja tapellut muuntajien kanssa kun niitä on varmaa miljoona:)Kaikkia muitakin koristeita olen laitellut vaikka joulu poissa ollaankin.Eilen en jaksanut kirjotella,Lene ja santtu kävi illalla kaffilla ja Virpin kanssa höpötettiin puhelimessa.Eipä tässä muutakuin kauppaan pöperöä ostamaan:)

tiistaina, joulukuuta 06, 2005

Itsenäisyyspäivä

Olen sitten seurannut linnanjuhlat telkkarista ja kerrankin saanut arvostella ihmisiä ja pukuja parisen tuntia..samanverran taisi mennä yksinpuhumiseen aikaa kun ei Tero ja Lauri niitä pahemmin seuraillut!Taas on sitten kynttilät poltettu sisällä ja ulkona itsenäisyyspäivän kunniaksi.Vaikka kipee vielä olenkin niin tuntuu että Rita koira antoi mulle jotain lisäpotkua paranemiseen.Vein Ritan ilman Pipsaa ulos kävelylle ja vaikka sillä on takajalat todella heikot ja pettävät niin nyt meni todella lujaa eteenpäin,ehkä oli sit niin innoissaan kun sai lähtee kahestaan mamman kanssa ulos kävelylle:)Arki sitten taas alkaa huomenna ja päivä uusi.

maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Heipparallaa

Sama flunssa jatkuu vaan, sais jo loppua. Laurilla oli tänään koulussa itsenäisyyspäivän juhlat ja kyllä oli nuori mies komea kun laittoi oikein suorat housut jalkaan. Terolla oli vapaapäivä ja jaksoin jopa lähtee kauppaan seuraksi, vielä matkalla mietin että laittaisin huomiseksi jotain hyvää lihaa ruuaksi mutta kauppa oli hyllyt tyhjää täynnä joten se siitä sitten:) Viivi pääsi jo tänään puoliksi karkuun ulos mutta onneksi sen kynnet jäi mun farkkuihin kiinni ja sain napattua ryökäleen kiinni. Lumi tuli taas maahan ja saas nähä kasvaako huomenna jo nurmikko! Tässä olivat sitten tämänpäivän "uutiset",ei muuta kuin nukkumatin luokse:)

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2005

Ensimmäinen sivu


Vihdoinkin sain oman päiväkirjasivun, kun olen sitä ruikuttanut Terolta jo pitkään:)Pää vaan lyö ihan tyhjää kun olen kuumeessa ja nuhassa - ei ajatukset luista tippaakaan. Tavallaan on ihan kiva sairastella, kun Lauri kuskaa koiria ulos ja sitten vielä Teron kanssa ruuatkin tekevät! Joulua kovasti mietin kun lähdemme Raumalle viettämään mökkijoulua kolmeksi päiväksi. Aina on jotakin ongelmia eläinten kanssa, Rita ja Pipsa tulevat mukaan sekä Kissu, mutta Tigru ja Viivi jäisivät kotiin kun ei kyytiin mahdu. Omatunto kolkuttaa, kun en saa näille ketään hoitajaa:(Autoon tulee vielä minun lisäksi,Tero,Lauri,Lene tytär ja hänen miehensä Santtu. Mutta mutta, päivä on ollut kaunis ilman luntakin ja lämpöasteita on pari.