Tuijan Blogi

perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Eläinlääkärissä käyty!

Nyt on sitten koirat käynyt lääkärissä.Rocky sai rokotukset ja painoa oli jo 11kg.Lääkäri kehui että on komea pentu ja isoksi kasvaa kun on jo nyt kookas.Pipsaa ei vaivanut muu kuin anaalirauhaset olivat täynnä ja ne tyhjennettiin,voi elämä sitä löyhkää!!Ja Pipsa punkerolla oli painoa 22kg ja muuten ihan terve koira,tutki sydänääneet ym.Palkaksi ostin taas possunkorvia ja muuta nakerrettavaa:)
Saunavuoro jäi sitten tältäpäivältä väliin kun ei vaan ehditty sinne.
Tässä meidän viereisessä polulla oli aikuinen lintu joka ei päässyt lentämään,räksä tai joku muu..olikohan tautinen tipu,tiedä häntä raukkaa.
Tänään vaan katselen telkkaria ja teen ruokaa,enpä sitten muuta.Hyvää perjantaita vaan:)

torstaina, maaliskuuta 30, 2006

Sataa sataa ropisee!

Vettä sataa niin että meidän maaparveke tulvii,siihen on todella paljon kertynyt vettä ja Rocky tykkää kahlata siinä! Kohta varmaan olkkarikin tulvii.
Eilen oli toista tuntia kestävä sähkökatkos ja tietysti just silloin oli tietsikat auki ja kamerat,hyvinpä sekotti kamerat kun ne ei nyt vaan mene päälle ja Tero ei enää tänään jaksa tapella niiden kanssa..olkoot sitten kiinni!
Näin tänään kivan vanhan papan kun olin koirien kanssa ulkona,oli ihan asunut 60 vuotta ameriikoissa ja kertoi koko elämäntarinansa minulle ja lopuksi tarjosi vielä mynthonia:)Vanhukset on ihania!!
Huomenna on sitten eläinlääkäripäivä,Rockylle tulee rokotukset ja Pipsa tutkitaan..Ei ole kyllä hajuakaan että mikä Pipsaa vaivaa kun ei saa kunnolla sitä "isompaa"hätäänsä tehtyä,eilen ja tänään tuli verta kun väänsi jotakin papanoita:( No varmasti huomenna sitten selviää että mikä vanhusta vaivaa.Rockylla on toinen korva noussut pystyyn ja toinen korva on samaa tekemässä,mietin että mitkä painot laittaisin että pysyisivät lupalla kärjestä..Ritalle aikoinaan laitoin sinitarraa ja toinen korva sojotti eteen ja toinen taakse:)
Eipä tässä muuta tänään ja kirjoitan sitten huomisen kuulumiset kun olemme lääkärissä käyneet.

maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Maanantai ja kova tuuli!

Ulos kun katsoo niin taitaa tulla takatalvi,on niin kylmä tuuli ja lumipyryä luvattu.Liukastakin on ja eilen sen taas sain kokea kun olin kauppakassin kanssa rähmälläni ja itekseni tai oikeestaan Terolle raivosin kun ei kaduille laiteta tarpeeksi hiekkaa..täytyy varmaan hankkia semmoset raudat lenkkareitten pohjaan että pysyy pystyssä,yhellä mummelilla näin tänään semmoset ja kävi kateeksi kun niin sutjakkaasti porhelsi eteenpäin:)
Lene sitten lauantaina lähti jo kotiinsa ja itku minulla tuli,ihan kuin olisi taas muuttanut pois:( Mutta onneksi nähdään usein kun välimatka on vain noin 10km.
Tero on murheissaan kun hänen 82 vuotias äitinsä on joutunut sairaalaan sydänvaivojen takia..täytyy vaan toivoa että kaikki menisi hyvin!
Pipsa on tarkoitus viedä perjantaina eläinlääkärin tutkittavaksi niin saa selvyyden että mikä vatsaa vaivaa tai pikemminkin peräpäätä.Samalla tulee Rocky rokotuksiin,kaksi kärpästä yhdellä iskulla:)Meillä on mukava tuttu eläinlääkäri jonka luona aina käymme,olen ollut siellä joskus vastaanottoapulaisena.
Telkkarista menee parhaillaan prisma ohjelma ja huh huh minkä näköistä on kun siellä synnytetään vauvaa,oliko se todellakin tommosta äherrystä kun omat "poikaset"syntyi..en kyllä muista enään!!
Mutta jatkanpa taas omia hommia.Hyvät maanantait tutuille ja tuntemattomille toivoo Tuijeliini:)

lauantaina, maaliskuuta 25, 2006

Kesäaikaan siirrytään:)


Pitääpä muistaa siirtää kellot tunti eteenpäin ennenkuin menee nukkumaan,monet kerrat on unohtunut ja seuraavana aamuna on ihan ihmeissään kun esim.kauppa ei aukea silloin miten on tottunut.
Noora tyttönen on ollut täällä yön hoidossa ja meillä oli hauskaa aamulla kun lähdin Rockyn ja Nooran kanssa kävelylle..Noora tietenkin halusi taluttaa Rockya mutta siinä kävikin toistepäin ja hauveli vei Nooraa pitkin hankia,hauskaa niillä näytti taas olevan:)
Pipsa ei oikein hyvin voi minun mielestä,ruoka ei maistu ja apaattisena nukkuu vaan..ylösnousu on aika hankalaa ja takajalat on ihan tönköt,vatsa on useasti kovalla vaikka lisäänkin ruokaan öljyä.Masentunut tuntuu olevan ja ei enää edes leiki,Ritan poismenon jälkeen koko hauva muuttui:(
Lene eilen niin kivasti leikkasi Nooran hiukset ja laittoi vielä ranskanletitkin,Nooralla on pitkät hiukset jotka ylettyvät melkein peppuun saakka vaikka niitä Lene lyhensikin!
Tänään olisi ohjelmassa vielä lettujen paisto,tekee niin mieli lettuja mansikkahillon kanssa vaikka kova homma niitä on paistaa kun hauvatkin haluaa omat pikku lettusensa..Rocky ei ole kyllä koskaan niitä vielä maistanut mutta kohta saa maistaa.
Eipä tämän ihmeempiä sitten ole tapahtunut ja toivon kaikille hyvää lauantaita:)

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Siivousta

Tänään olen kovasti siivoillut ja oli kiva imuroida kun Rocky nukkui eikä roikkunut imurin varressa kiinni,moppi kanssa on todella mielenkiintoinen.Päivällä alkoi naurattamaan kun olin yksin näiden eläinten kanssa kotona ja istuskelin sohvalla..siinä vieressä lattialla istui kaikki kolme kattia ja koirat ringissä ja olivat niin hölmön näköisiä kun ihmettelivät toisiansa,kaikki pällistivät toistensa naamoja oikein tarkasti ja pitkään..ihan kuin oisivat miettineet että mitäs nyt tehtäis:) Rocky on innostunut kun sille vihelletään,niin kauniisti pää kallellaan kuuntelee että täällä Laurin kanssa kilpaa vihelletään sille kauniita sävelmiä!
Ruoka on tehty ja se on kaalilaatikko,Lene varmasti kääntyy ovelta takaisin kun pääsee klo,19.00 töistä ja haistaa että mitä ruokaa olen laittanut:)
Päiväkirjani taustaa on vähäsen muutettu ettei olisi niin typerän värinen ja muutenkin vaihtelu virkistää.
Näistä eläimistä kun tykkään kirjoitella niin sanottakoon että Viivi-kisu on tänään synttärisankari ja täytti kokonaiset 3wee,täytyy vähän lelliä ja ostaa kaupasta jotain herkkua.
Kissu on olevinaan niin kaveria minun kanssa kun haluaisi ulos,jatkuvasti tunkee syliin ja nuolee naamaani ja on oikein yli ystävällinen että menisin sen ansaan:)
Ai niin ja sekin vielä että Lene menee sunnuntaina takaisin omaan kotiinsa kun täällä on jatkuva hälinä:(
Eipä tässä nyt muuta kuin hyvää torstaita kaikille!

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Rockyn uusin kuva

Viikkokirja!

On jäänyt kirjoitukset vähiin kun ei ole vaan tullut kirjoitettua ja hommia on ollut paljon.Kaikkea viikonaikana ehtiikin tapahtua.
Kissu on nyt kotiarestissa kun eilen livahti ulos ja tuli varpunen suussa takasin,suussa sitä pyöritteli parvekkeella aika pitkäänkin mutta onneksi tipu pääsikin lentäen karkuun..ei tiedä mitä tauteja siinäkin tipussa oli.
Rocky oli eilen sillä tuulella että ei mitään totellut,pyykinhuuhteluaine sai kyytiä kun teki pullon täyteen pieniä reikiä,vesikippoansa kaateli,eikä meinanut päästää minua ovesta ulos kun olin viemässä roskia,riehui siinä edessä ja rikkoi roskapusseja ja hetkessä taas oli housunpuntissa kiinni..kunnon uhmaikä päällä.Täytyisi laittaa Rockysta uusi kuva sivulle kun on paljon kasvanut ja voimaakin on kuin isommassakin koirassa:)
Lene asuu nyt pari viikkoa täällä kotona kun kokeilevat Santun kanssa että miltä tuntuu olla hetken erossa,melkein viikon Lene on täällä ollut ja kummasti ne Santun kanssa vaan treffailevat:)Tulee vanhat ajat mieleen kun herättelen aamulla Lenen,paitsi nykyään herää helpoimmin kuin ennen....nuorempana aina mäkätti vastaan kun herätin kouluun!
Ilmat on taas kylmennyt ja tänäkin aamuna oli -12 pakkasta mutta päivät on onneksi vähän lämpimämpiä.
Lueskelin Hellun päiväkirjaa ja huomasin että haluaisi mirrin,taidanpa pistää Kissun laatikkoon ja salaa lähettää se Hellulle,ei nyt sentään:D
Kohta ystäväni Salli tulee käymään kun tarvii konetta että saa lähetettyä työhakemuksia.Eipä tässä muuta kuin täytyy olla vähän reippaampi ja kirjoittaa useimmin päiväkirjaani!

torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Puolustusvoimat!

Voihan kääk,tuli Puolustusvoimilta kirje Laurille että olisi syksyllä kutsunnat..musta se tuntuu kauheelta kun vasta se oli ihan ipana.Varmasti joutuu ottamaan lykkäystä opintojen takia.Ei tiedä Lauri vielä mitään kun on koulussa:) Olen ihan väsynyt kun kävin Malmilla asioita hoitamassa,sillä aikaa tietysti oli isännöitsijä käynyt tarkastamassa asunnon kunnon.On meillä kyllä hyvät vahtikoirat,oikee sheriffi ja nukkuva vanhus kun päästävät ovesta sisään,kisut oli mennyt piiloon! Rocky oli vielä vääntänyt kunnon pötköt keittiön lattialle:)
Pitkästä aikaa täälläkin paistaa aurinko,kivaa! Taas toissapäivänä lensin lärvilleni alepan pihalla,oli tosi liukas piha ja nyt on jalka ja käsi kipee,kirosin niin lujaa että Tero häpes silmät päästä:(
Nyt otan kyllä tunnin päiväunet!!

tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Koiruli on terve!

Enpä sitten saanut selville että mikä Rokia vaivasi,yöllä vähän itki mutta tänään on jo ihan ok.on syönyt ja riehunut:)
Niin ja tänään täytti "jo"3kk.
Tulipa postissa isännöitsijä toimistosta lappunen että näihin kerrostalo huoneistoihin tehdään remontti,keittiön kaapit uusitaan,kylppäri kunnostetaan,lattiat uusitaan ja vaikka mitä..ottaa vaan päähän kun vasta olemme itse saaneet laitettua olkkarin lattian niin sekin sitten varmaan revitään pois.Sekin vielä että täällä ei voi asua remontin aikana,no järkkäävät onneksi asukkaille väliaikaisen "majatalon"tai sitten joudumme hotellissa asumaan...ei kyllä ole yhtään kivaa!
Tänään ei ole kyllä yhtään aurinko näyttäytynyt.Lumet kun on jo vähän sulanut niin onpa likasen näköstä,kadut on aivan täynnä koirien "torttuja",niinpä sitten vaan ilosesti hyppelen niiden yli ja Roki koittaa niitä nappaa suuhunsa..harmittaa kun monetkaan ei niitä korjaa pois!
Tero ja Laurikin kotiutuivat joten ehkäpä alan tekemään nälkäisille ruokaa.

maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Rocky on pipi:(

Aamulla Rocky leikki ihan normaalisti ja söi samaa ruokaa mitä ennenkin,meni sitten sohvan alle nukkumaan ja alkoi kuulumaan hirveä ulina,juoksin vauhdilla apuun ja Rocky tuli sohvan alta pois ihan hädissään.Sohvan alapuolta peittää vaan rautakehikko,lattialla ei tietääkseni ollut mitään suuhun pantavaa..oisko sitten kehikko satuttanut tai jotain.Sen jälkeen meni ihmeissään ympäri asuntoa monet kerrat ja teki ison oksennuksen.Koko päivän on ollut ihan allapäin,ruoka ei maita ja haluaa vaan nukkua.Suussa ei näy mitään haavoja ja vatsaa kun olen hellästi painellut niin ei valita.Niin surettaa kun en tiedä mikä vialla:( Tämän päivän tarkkailen ja sitten lääkäriin jos ei muu auta:(

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Perjantai

Niinpä taas on viikonloppu ja saunavuoro tänään.Tero on vapaalla töistä ja tässä ollaa öllötelty vaan..no oli auto sentään öljynvaihdossa ja vähän kotisivuja laiteltu.
Ulkona peuhasin Rockyn ja Pipsan kanssa,Rocky sai taas uuden ystävän semmosesta pikkusesta toy villakoirasta,villakoira pyöri kuin höyhen Rokin käsittelyssä:) Pipsalla taas ei ollut ollenkaan ulkoilu fiilistä,makas ja istu jalkakäytävällä ja katto minuu että koska hitto oikee kotiin mennään.
Pitzan heitin uuniin niin voi sitä vaikka näin päivällä syödä ja sitten ottaa pienet päiväunet ennen saunaa.Noora tulee sitten viiden maissa tänne hoitoon ja varmasti sillä on taas pitkästä aikaa hauskaa Rokin kanssa:)
Lauri on koulussa neljään asti ja sitten onkin ansaittu vapaa viikonloppu.
Aurinko paistaa ihanasti ja kaikille hyvät perjantait.t,tuija

torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Viivi kiehuu taas!

Niin on Viivi katti taas hyökännyt Rokin kimppuun ja ilman syytä.Olen tosissani alkanut miettimään että etsisin Viiville uuden kodin missä ei ole koiria,koska muuta vaihtoehtoa ei ole jos jatkuvasti hyökkäilee ja kyttäilee:( Minun periaate on se että jos eläimen otan niin se on ja pysyy täällä niin kauan kuin henki pihisee..Viivillä on jotakin "häikkää" kun jatkuvasti on silmät pyöreenä ja oikee odottaa oikeaa hetkeä milloin taas pääsee Rokin kimppuun!
Viikko on mennyt vauhdilla ja huomenna on jo perjantai! Terolla on huomenna vapaapäivä ja Noora tulee hoitoon.
Kovat on pakkaset ollut täällä,yöt on tosi kylmiä ja sisällä tulee kuuma kun patterit on täysillä,niitä kun ei saa säädettyä pienemmälle.
Ja Rocky poitsulle on nyt sitten tehty oma galleria sivu mihin aina lisäämme kuvia:)
Eipä tässä muuta kuin heissulivei.t,tuijeliini

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Maanantai

Aika rientää ja pentu kasvaa jo yhdessä yössä,tai siltä ainakin tuntuu.Tero keksi Rokille uuden lempinimen,se on Sheriffi koska ehtii aina ensimmäisenä paikalle jos jotain tapahtuu:)Roki on kyllä niin ihana maitohammas vauva kuin olla ja voi! Aamusin kun heräämme niin se ensimmäisenä tervehtii meitä nauraen,suu on ihan korvasta korvaan ja korvat takana luimussa..ihan selvästi nauraa:)
Rokista on tullut koko pihan asukkaitten lellikki,aina joku tulee silittämään ja samalla Roki nokkelana poikana avaa niitten kengän nauhat ja rikkoo lapaset pienillä hampailla! Pipsakin olevinaan imettää Rokia kun toinen haluu maitoa:)

Tänään olen sentään siivoillut kun tuntuu että viikonlopun jälkeen kämppä on huiskin haiskin,johtuu varmaan siitä että miesväki on viikonloput vapaalla ja silloin on hankala siivota kun kaikki pörrää jaloissa.
Niinpä alkoi lakkokin mutta onneksi täällä sentään kulkee bussi että Lauri pääsee kouluun,Vantaan ja Espoon ihmisiä se lakko haittaa enemmänkin.Ulkoroskiksetkin alkavat jo olla täynnä kun niitäkään ei sitten kait tyhjennetä..rotilla on sitten hyvät eväät siellä,yöks!

Mieli on jo vähän parempi kun paljon ulkoilee ja juttelee ihmisten kanssa,ei sitten tule ihan mökkihöperöksi täällä kotona.
Hetken kattelen vielä telkkua ja sitten painun Sheriffin ja Iso Iitan kanssa ulos,Pipsa on Iso Iiita:)
Hyvät voinnit kaikille!

lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Lauantai

Ei huvita enää yhtään kirjottaa päiväkirjaani ainakaan joka päivä,mutta kirjotan sitten kun huvittaa.Kevät masentaa ja mieliala menee ylä ja alamäkeä ilman mitään järkevää syytä:( Monta asiaa pitäis tehdä mutta tuntuu ettei saa mitään hyödyllistä tehtyä!
Olen nyt vaan keskittynyt koiriin ja ulkoillut niitten kanssa paljon,se piristää mieltä kummasti.Tänään ostin hauvoille kassillisen ruokaa ja Rocky on kova poika syömään niinkuin Pipsakin. Viivi-kissa oli eilen todella typerä,silitin Teron kanssa Rokia kun istuimme sohvalla ja Viivi siinä takana istuskeli...sitten Roki meni pois ja Viivi teki ilmalennon Rokin kimppuun ilman mitään syytä,onneksi ei mitään sattunut Rokille mutta kyllä vähän säikähti!Ehkä oli kissa sitten vähän mustasukkainen tai jotain,en tiedä mutta tommosta käytöstä en hyväksy alkuunkaan:(
Lene on tänään kampaamon kanssa juhlimassa ja ehkä Santtu tulee tänne meidän seuraksi:)
Minna joka aikoinaan osti meiltä kissanpennun Nessun,niin ollaa meseilty ja mietitty jos joku päivä treffattais kun hän osti myös collien pennun,nahka bluemerlen ja on noin viikon vanhempi Rokia,siinä sais pentuset sitten leikkiä kunnolla:)
Tässähän nämä eläinkuulumiset t,tuija

keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Ihme unia:)

Alkaakohan päässä vinksahtamaan kun nään ihan outoja unia.Viime yönä ajelin semmosella pikkusella Honda Monkey mopolla ja Roki oli kyydissä,oltii jossain keskustassa ja kävästiin ruoka kaupassa mutta ei ostettu mitään...sitten Roki sylissä menin eläinkauppaan ja otin litran jotain koiranmaitoa sille,en siis maksanut vaan varastin maidon.Kovasti sitten huristin mopolla kotiin päin Roki sylissä ja taas kerran eksyttiin:(
Tämä ei sitten ole enää unta vaan kauhistuttaa kun lintuinfluenssaa on jo Ruotsissakin tavattu,ja on kovaa vauhtia tulossa tännekkin.Taitaapa Kissusta tulla täysin sisäkatti sitten ja saa metsästää sisällä vaikka varjoja,en halua että se ulkoolta raahaa partsille mitään tautisia tipuja:)
Ei olla vieläkään päästy vaateostoksille kun auto käykäykäy ja eikäyeikäy,kunnon romuretku:(
Ainakin maaliskuu alkoi hienosti kun aurinko paistaa! Hyvää keskiviikkoa tutuille t,tuija