Tuijan Blogi

sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

VAPPUAATTO !!

Niinpä vappuaattokin tulla tupsahti ja aurinkokin paistaa taivaan täydeltä.Virpi,Noora ja Tatu piti tulla tänään tänne mutta eivät nyt sitten pääsekkään kun Noora on sänkypotilaana.Ei ole kivaa Nooralla kun ei saa kävellä ja pedissä pitää vaan olla jalka pystyssä,touhukas tyttö kun on niin ei varmasti ole kiva olla jatkuvasti pedissä!
Me sitten vietämme keskenämme kotona vappua,taitaa saada kisut ja koirat hännänpäihinsä serpentiiniä.Nuorempana mentii aina Teron kanssa keskustaan mutta enää ei innosta yhtään,eikä siellä edes kävelemään mahdu.
Telkkarissa menee eläinlapset ohjelma,se on pakko aina sunnuntaisin katsoa..ihania pieniä eläinvauvoja:) Ensi torstaina Viivi menee leikattavaksi,toivon että luonnekkin muuttuis kiltimmäksi.Viivi on semmonen huuhkaja että,istuu vaan sohvan selkänojalla ja liikuttaa silmiä ei muuta..suoraansanoen pöllön näkönen:)!!!
Eipä tässä muutakuin toivotan kaikille iloista,aurinkoista,rauhallista vappua ja älkää ihmiset hyvät juoko simaa liikaa:D

perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Noora sairaalassa:(

Niin on pikku Noora joutunut eilen lastenklinikalle kun oli pyörän kyydissä ja jalka jäi pinnojen väliin.Virpi on ollut koko yön sairaalassa ja äsken soitti että Nooralla on ilmeisesti lihaskudosvaurio ja jos se on paha niin silloin tarvitaan ihonsiirto! Toisen pieni jalka on ihan turvoksissa ja mustelmilla:( Mitään tietoa ei ole milloin kotiin pääsevät,ei varmasti vähään aikaan.Kyllä harmittaa että tämmöistäkin pääsi sattumaan!!Täytyy mennä Nooraa katsomaan jos ei nyt kotiin pääse:(

torstaina, huhtikuuta 27, 2006

Torstai

Niin se aika vaan rientää ja on taas jäänyt kirjoitukset vähille! Tänään kävimme Rockyn kanssa tehosterokotuksessa ja pojalla oli painoa 14kg,kuulemma ihan hyvä paino.Ei meinattu päästä pois lääkäriasemalta kun se lääkäri antoi Rockylle herkkupaloja kun oli toinen niin kiltisti siellä..autossakin matkustais niin kauan kun vaan joku jaksaisi ajaa:)
Tuntuu että kesä on jo tullut,eilen näin ensimmäisen leskenlehdenkin.Sisällä on kuuma kun aurinko porottaa vaikka on sälekaihtimet edessä,no kisut tykkää että ei tarvitse palella!
Niin siitä Hellustakin tuli sitten pienen poikavauvelin mummi,että teretulemast mummokerhoon:D Minä kun olen jo "vanha" mummi koska Noora on 6v.
Yskä vaan edelleenkin jatkuu ja on veto pois olo,nukuttaa ja nukuttaa.Ruoka pitää silti vielä laittaa ja loppuillan taidan vaan katella telkkaria.Aurinkoista torstaita kaikille:)

tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Paha yskä eli sama toistepäin:)

Alkaa nuhat ym,taudit hellittää mutta yskä on ja se vie täysin kaikki voimat..pään kun saa tyynyyn niin sitten vasta alkaa kunnon yskänkohtaukset ja sama kun kävelee niin tuntuu että henki ei vaan kulje! Terolla oli pikaflunssa kun kesti vaan päivän,mutta nyt sillä on sitten silmätulehdus.
Tänään on ollut niin kesäinen päivä ja näin jo ensimmäisen pörriäisen,lensi kyllä päin seiniä kun raukka oli niin horroksessa:)Kyykäärmeetkin on jo kuulemma heräämässä,hyi olkoon kun pelkään kaikkia käärmeitä kuollakseni!! Leneä puri viime kesänä kyykäärme kun toinen raukka oli meille sieniä keräämässä..siinä meni jalka aivan mustaksi:(
Tänään ei ole oikeen mitään järkevää tapahtunut ainakaan minun osalta,vähäsen imuroin ja ruuan tein,no olen sentäs pellolla taas möyrinyt koirien kanssa!
Eipä tässä muuta kuin odottamaan että HELLUSTA TULEE MUMMO HUOMENNA,ONNEA:D

lauantaina, huhtikuuta 22, 2006

Lauantain yökirjoitus!

Niinpä sitten kirjoitan vielä tämänpäivän päiväkirjan vaikka kello on jo 23.00.Ei pysty nukkumaan kun nokka vuotaa aivan kuin vesihana ja on täys tukkonen olo koko päässä:(
Kaikki lapsukaiset kävivät tänään täällä ja kuinka ollakkaan Noora tyttönen nukkuu nyt meidän sängyssä,saa sitten Virpikin viettää hetken omaa aikaansa ja tapailla kavereitansa.Kyllä oli pikku Noora väsynyt ja vänkäsi mulle että haluaa nukkua pelkällä lattialla makuupussissa,sanoin että ei käy niin itkuhan siinä tuli..Aku ankan kun laitoin meidän sänkyyn niin johan sinne Noora kipitti ja nukahti ennenkuin oli kerennyt avata ensimmäistäkään sivua:)Yliväsynyt toinen oli.
Ihana ilma oli tänään ja olin lenkillä vaikka meinasi taju lähteä,kylmä ja kuuma oli vuorotellen. Rocky pyöri tänään kuperkeikkaa dobermanni Rudin kanssa perunapellossa,Rudi on samanikäinen pentu mutta nopea ja kevytrakenteinen,Rocky taas on kömpelö ja isoluinen.Pentukoirien leikit on niin huvittavia kun siinä leikissä ei ole sitten mitään tolkkua,näykitään,öristään ja hössötetään niin kauan että melkein pystyyn nukahdetaan:)No oli Rocky taas tassupesulla kun multakokkareita ja mitä lie perunanalkuja oli varpaan välit täynnä:)
Nyt vielä haukut yöpisulle ja sitten koitan nukkua.Hyvää yötä!

perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

Perjantai ja sataa!

Ei ole kyllä yhtään kivaa kun vettä sataa,ihan tulee syksy mieleen.
Kipeeksi sitten tulin ja oikee kunnon flunssa iski päälle,kuumekkin nousee kovaa vauhtia ja kurkku on tulessa:( Harmittaa kun täällä ei ole ketään joka päivisin veisiä koiria ulos,ite on pakko viedä vaikka pää kainalossa.Saunakin olisi tänään mutta eipä paljon tee mieli mennä sinne hikoilemaan. Eilen illalla olin niin poikki että menin jo seitsemältä nukkumaan ja heräsin vasta tänä aamuna,jatkuvasti väsyttää.
Kissu huutaa ovella että pääsis ulos ja aivan kamalan surkeella äänellä huutaakin,sekun huutaa vaikka kaksi tuntia kellonajoista riippumatta!!Eilen se sitten pääsi karkaamaan ulos ja tuli peippo suussa partsille jonka vielä söi,yök yök..ehkä mulla on nyt sitten lintuinfluenssa.Kissu pitäis varmaa sitoa pöydän jalkaan kiinni ettei livistäisi ulos!
Ei tässä jaksa enempää kirjoitella ja valitella vaan vähäksi aikaa taas lepäämään!

keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Teron synttärit :)

Niin ne vuodet vaan vierii ja rakas mieheni on tänään vuoden taas vanhempi.Ainakin Lene ja Santtu tulevat kahville.
Tänään on aamu ollut pilvinen ja tuulinen mutta nyt illalla aurinko alkoi paistamaan ja on kiva ilma.Lenkiltä tulin haukkujen kanssa ja hikihän siinä tuli kun kummatkin menee eri suuntiin..yhtään pisua ei Rocky tehnyt ulos vaikka kuinka muistutin,iso maailma on niin kiinnostava että tommoset pikkuasiat välillä unohtuu:)Ehkä sitten on helpompi kun oppii koipea nostamaan! Tigru tässä vieressä kattoo kovasti telkkarista lastenohjelmia,siellä on joku heinäsirkka mitä ihmettelee!
Lauri tekee läksyjänsä ja Tero kattelee jotakin leffaa..siis minäpä siirryn keittiöön ja laitan suolaiset herkkupalat uuniin ennen kuin Lene ja Santtu tulevat.
Mukavaa keskiviikkoa ja olkaamme kaikki iloisella mielellä:D

maanantaina, huhtikuuta 17, 2006

Lisäämpä vielä!

Että se siitä lampaasta..Tero äsken söi ja unohti lampaan tiskipöydälle,kävin veskissä niin sillä aikaa Rocky otti koko lampaan ja söi sitä lattialla...voi kiesus!
Oma oli mokamme!

Päivissä sekasin!

Ei yhtään tunnu siltä että tänään olisi maanantai,olen ihan sunnuntaissa.Kohta tulee jo korvistakin pääsiäispyhiä,no kohta on sitten vappu ja jokunen pyhä taas!
Tämä ainut kauppa mikä täällä enään on pystyssä oli tänään tupaten täynnä asiakkaita,jonot oli ainakin 200 metriä pitkiä ja ei sinne edes viitsinyt jäädä jonottamaan pikkuostosten takia,kiukkusia ihmisiä oli vaan jonossa:)
Eilen oli sitten lapsukaiset kylässä ja laitoin lammasta,oli ihmeen hyvää kun oli jotakin savustettua eikä maistunut yhtään villasukalle..kissat ja koiratkin tykkäs.
Tero tuossa juttelee ystävänsä kanssa puhelimessa joka asuu pohjanmaalla ja siellä tulvii niin että vedet tulee asuntoihin sisälle,todella ikävää:(
Rockylla on uhmaikä eli nulikkaikä,ulkona haukkuu "isoille"koirille häntä pystyssä ja sisällä ei anna kovinkaan helposti suusta pois jos on jotain kiellettyä ottanut,murisee kun tyhjennän sen suun.
Eipä tässä tämän kummempaa tänään ole sitten tapahtunut.Hyviä pyhiä kaikille!

lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Kesäinen lauantai:)

On aivan mahdottoman upea ja aurinkoinen päivä,meidän mittari näyttää että on 10 astetta lämmintä ja naapurin mittari näyttää 13 astetta!
Kiva on ollut päivä tänään.Lähdettiin Teron kanssa kävellen kauppaan ja siinä kaupan yhteydessä on semmonen pikkunen bubi tai mikä lie baari..sinne sitten marssittiin ottamaan muutamat oluset,kaikenmaailman kylän ukot siellä olikin omissa pöydissään:)meitä katottiin ku oltais jotain muukalaisia...viimeksi ollaa käyty baarissa viime kesänä:D
Nyt on Teron työkaveri kylässä ja on niin mukava ihminen!
Lauri lähti eilen Virpille yökylään ja on kuulemma valvonut koko yön kun siellä on joku uusi hyvä peli mitä pelaa ja vieläkin pelaa vaikka kello on jo 15.30!!! No tänään poika sitten tulee kotiin ja varmasti on väsynyt:)
Huomenna olisi tarkotus syödä lammasta ja minttuhyytelöä sekä perunoita kun olemme kutsuneet kaikki lapsukaiset tänne,mutta ei lapset oikee diggaa lampaasta lautasella:)
Tässä näitä jupinoita taas vähäsen tuli ja hyvät lauantait ystäville:)

perjantaina, huhtikuuta 14, 2006

Piiiiiitkäperjantai!

Ja hyvää pääsiäistä,tässä sitä tulee:)
Help! Nyt vasta tajusin: Olen tietämättäni sairastanut lintuinfluenssaa vuosia...tiputanssia on tanssittu,kiiltävän perään olen kuin harakka ja munien päällä on tullut maattua.Joskus tunnen itseni pöllöksi,äimän käkenäkin on heiluttu,peiliin kun katson siellä näkyy huuhkaja.Niin ja etelään taas tekee mieli!

Sain tämän tervehdyksen Rockyn kasvattajalta:D
Mutta tänään on sauna taas ja innolla oottelen sinne menoa.Viivikin on rauhottunut kun loppui juoksuaika,menee se silti leikkaukseen ja samalla vien pikku Tigrunkin.
Kurakelit on täällä aivan hirveät kun kurat ja hiekat tarttuu koirien karvoihin,eikä ne hiekat lähe ees suihkulla pois.Lattiatkin ropisee hiekkaa!
Rocky sai uuden ystävän saman ikäisestä dobberin pennusta ja voi sitä iloa kun ne eilen leikkivät yhdessä,meno oli niin hurjaa että Rocky tippui suoraan ojaan jossa oli metri kuravettä..oli poika kyllä ihan hirveen näkönen,silmät vaan jotenki erottu päästä,nolotti kävellä kotiin kun ihmiset katto siihen malliin että tota koiraa ei varmaan hoideta:)Onneksi Rocky tulee ihan kiltisti suihkuun ja tulis silloinkin kun ei ole tarvis!
Mutta oikein hyvää pääsiäistä kaikille ja nyt pakkaan saunakamat kassiin!

maanantaina, huhtikuuta 10, 2006

Neuvoja kaivataan!!!!

Hermot menee ihan täysin Viivi-kissaan.Lauantaina kun Viivi oli pöydän alla ja Rocky meni kurkistamaan sinne niin se riitti Viiville ja hyökkäsi Rockyn kimppuun vaikka toinen oli jo eri huoneessa..sai tehtyä haavan Rockyn "kauluksen"kohdalle!!
Eilen illalla sitten taas kun Pipsa ja Rocky rähisivät keskenään possunkorvista niin Viivi tuli salamana meidän parvisängystä ja kävi Pipsan kimppuun,puri aivan raivona Pipsaa selästä ja raapi..vähän tuli verta mutta onneksi Pipsalla on karvat ja läskit suojana!! Viivi ei edes varota kun hyökkää,se vaan kattoo oikeeta hetkeä milloin voi käydä kuin sika limppuun kiinni.
Nyt niitä mielipiteitä haluan teiltä että mitä teen ton katin kanssa? Ajattelin antaa sen pois ennenkuin se repii koirien silmät päästä.Viivi on ihmisille ja kissoille kiltti mutta tämä alkaa jo mennä yli mun ymmärryksen:( Inhottavaa kun joudun jatkuvasti olla varuillaan että milloin se saa taas raivarin!!

sunnuntaina, huhtikuuta 09, 2006

Kukkuu ja täällä olen!

Niinpä sitten on jo palmusunnuntai eikä yhtään pikku virpojaa ole käynyt oven takana ainakaan vielä,yleensä on käynyt jo aikaisin ja olen suoraan sängystä pongahtanut ovelle.Lumetkin on hyvää vauhtia pois sulamassa ja ulkona on lämpöasteita 6.
Tähän viikkoon on mahtunut vaikka mitä,hyvää ja huonoa.Kivaa on se kun Lene eilen leikkasi mun hiukset,pois lähti noin 30cm.nyt on sitten semmonen lyhyt porrastettu "pallokampaus",tosi paljon tykkään ja on niin helppohoitoinen..ensviikolla tulee sitten väri nuppiin kunhan päästään sovintoon väristä:)Huonoa on se että ahdistus ja paniikki on taas iskenyt minuun,kovin innoissaan ja touhuissaan olen tällä viikolla lähtenyt kauppaan,kun olen avanut kaupan oven niin olen jo muutaman kerran joutunut lähtemään takasin kotiin,vatsaan sattuu ja muutenkin tulee kaamea olo,olen lapsesta asti ollut vatsalla jännittäjä,en edes tiedä mitä kaupassa jännitän:(Eikä sitä oloa pysty edes kertomaan miltä se tuntuu!!
Rockya olen kouluttanut,osaa jo sanan odota ettei ryntää ensimmäisenä ovesta ulos,osaa sanan ei kun sitä toitotan päivästä toiseen,eikä enää käytä niitä maitohampaita niin paljon kun komentaa.Pipsa on muutaman kerran antanut Rockylle selkäsaunan kun Rocky vei Pipsan suusta possunkorvan,nyt ei sitten enää niin paljon "pomota" Pipsaa.Rockyssa on huvittavaa kun sanon sille että pikkupoika niin tulee heti luokse:)
Ensviikolla sitten saadaan uudet hanat keittiöön ja veskiin kun isännöitsijätoimistosta tullaan laittamaan,odotin kyllä että aloittaisivat pikkusen isommasta remontista:) Monta pyhääkin on tulossa ja eipä olla mitään oikee suunniteltu,eikä tarvikkaan.Tässä nyt tuli vähän skrivattua ja hyvää palmusunnuntaita kaikille t,tuijeliini

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Pilvinen maanantai

Päivä on tuntunut todella pitkältä ja tuntuu että kello ei mene eteenpäin yhtään,heräsinkin jo ennen kuutta kahvinkeittoon.
Aamulla olin Rockyn kanssa parvekkeella kun Lauri oli lähdössä kouluun,Rocky itki ja haukkui Laurin perään kunnes sitten livahti portin alta perään vaikka Lauri oli jo kaukana,niinpä sitten juoksi häntä suorana autotielle eikä totellut mitään vaikka kuinka huutelin,minä sitten yöpuku päällä menin perään ettei jää auton alle..sain napattua Rockysta niskasta kiinni ja ulisten tuli kotiin:(Tiedän että tein väärin mutta en ehtinyt muutakaan tehdä.Ihmeen pienestä raosta se mahtuikin karkaamaan kun portin alla on 20cm.rako! Kyllä olin vihanen kun ei totellut,kunnon paimenkoira:)
Aamulla sitten tein tunnin lenkin hauvojen kanssa tuolla sohjossa,Pipsakin kulki niin reippaasti kun on terve.
Koitin äsken nukkua päiväunet mutta ei siitä mitään tullut kun Tigru popsi mun otsatukkaa oikee silmät kierossa,täytys varmaa ostaa sille ruohoa!
Nyt Laurikin tuli koulusta ja Rocky on niin ilonen!
Tänään en ole tehnyt mitään kotona,en siis yhtään mitään vaikka syytä olisi mutta kun ei tiedä että mistä aloittaisi! Ainakin kaupassa pitää käydä ja odotan soittoa eläinkaupasta kun perjantaina tilasin Rockylle nimilaatan missä on myös mun kännykkanumero,tänään pitäisi olla valmis.
Eipä muuta tässä enempää kuin kaffin keittoon:)t,tuijeliini

lauantaina, huhtikuuta 01, 2006

Aprillia aprillia:)

Ei se Tero mihkään ole lähtenyt! Nyt nolottaa tää pila ja ei kyllä noista ukoista koskaan tiedä mitä päähänsä saavat!

YKSIN OLEN!!!

Ei muuta sanottavaa kuin että Tero lähti läiskimään tästä huushollista yöllä:(