Tuijan Blogi

maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Maanantai on turhin päivä!

Almanakasta pitäisi poistaa kaikki maanantait koska ovat niin tylsiä päiviä.En ole tänään saanut oikeen mitään tehtyä kun ei vaan huvita! No vein sentään Rockyn pitkälle lenkille mutta ei siitäkään niin nauti kun toinen vetää hihnassa niin että minä leijailen kuin leppäkerttu siinä hihnan toisessa päässä. Eteisen vaatenaulakon laitoin takasin seinään ja astiat pesin,siinä mun tän päivän tekeleet:) Sitten vielä kuvittelen että väsyttää ja olen puolen tunnin välein mennyt sohvalle olevinaan nukkumaan mutta ei olekkaan väsyttänyt!
Laurilla talviloma loppui ja meni tänään kouluun.Sanoi että olisi mielellään nukkunut vielä yhden viikon. Sekin tekee päivästä niin tyhmän kun ei ole ketään juttukaveria täällä kotona.
Ulkona yksi tuttu huusi jo kilometrin päästä että missäs Pipsa on.Ikävä tulee kun päivästä toiseen joutuu selittämään miten Pipsalle kävi:(
Kiva yllätys oli tänään kun sain isäni vaimolta sähköpostia.Asuvat tuolla Jyväskylässä maaseudun rauhassa elikkä Leivonmäellä.
Jo ehti Laurikin tulla koulusta kotiin niin menen keittämään kahvia!

sunnuntaina, helmikuuta 25, 2007

Asemies kävi Tapanilassa:(

Eilen illalla tämä meidän vieressä oleva R-kioski sai asemiehen asiakkaaksi ja meni sinne ryöstöt mielessä. Illalla 20 minuuttia ennen ryöstöä kävin Teron ja Rockyn kanssa siellä.Lene ja Santtu tulivat illalla tänne ja sanoivat että Tapanilassa on katu suljettu ja joka paikassa on poliiseja,ambulansseja ja paloautoja. Netistä luin aamulla että se ryöstäjä oli saatu yöllä kiinni itä-helsingistä jostakin asunnosta! Ei tämä olekkaan niin rauhallinen paikka mitä kuvittelin:(

Käväsin tässä aamulenkillä ja änkesin liikaa vaatteita päälle kun tuli hiki pitkästä aikaa.Mittari näytti -8 mutta aurinko lämmitti tosi paljon jo. Nythän on laskiais-sunnuntai ja hyvä ettei lapset ajanut pulkillansa mun ja Rockyn päälle:)

Aika hassua että olen kahdessa viikossa laihtunut 5 kiloa enkä ole edes laihduttanut,kiitos remontin:D

Virpi,Tatu ja Noora kotiutuivat tänä aamuna Espanjasta.Virpi soitti mulle jokaikinen päivä Espanjasta,taitaapi olla äitiriippuvainen lapsi vieläkin:))

Eipä muuta kuin hyvää sunnuntaita kaikille ja minulla on nimipäivä ettäs tiedätte:D

lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Kuvia keittiöstä!

Tässä muutama kuva keittiöstä. Siinä on moukari tehnyt töitä minun kodin sydämestä ja pari kuvaa missä on keittiö melkein valmis:)

















perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Ilta kirjoitus!

Jotain vielä kirjoitan ennen kuin pistän pään tyynyyn.
Remontti tuli tiistaina valmiiksi ja tänään oli vielä pienet loppusilaukset. Vaikka hermot onkin ollut koetuksella niin en voi muuta kuin kiittää ja kumartaa miten nätiksi loppujen lopuksi saivatkin keittiön:) Minusta se on liian nätti ja en raaskisi millään laittaa sinne mitään ylimääräistä. En halua edes keittiön lasipöytää sinne takaisin enkä keittiön lasivitriiniä. Puolet astioista olen sinne laittanut ja loput roskikseen. Huomenna voisin laittaa päiväkirjaani kuvia vanhasta moukaroidusta keittiöstä ja uudesta keittiöstä:)
Kissojen silmät taas pyörii päässä kuin pöllöillä että hyväksyykö keittiön vai ei...ei olevinaan tiedä missä nyt sitten pitää syödä!
Rocky vähät välittää enää koko touhusta kunhan ruokakuppi on vaan jossakin nurkassa.
Tässä toissa-aamuna juttelin naapurin kanssa aamulla kun olin lähdössä Rockyn kanssa lenkille..Rockyn mielestä juoruiltiin ihan liian pitkään niin mietin sitten että miksi mun lenkkari on ihan märkä ja käänsin katseeni Rockyyn niin tämä juippi oli koipi pystyssä ja kusi suoraan minun lenkkarin sisään:D No ei hätää,pikkupoika saa melkein kaiken anteeksi!
Harmittaa kun Hellun kanssa tänään meseiltiin pieni hetki vain ja sekin piti lopettaa "räjähdysvaaran" takia kun en pystynyt enää keskittymään kirjottamiseen:(
Huomenna Terolla töitä ja päivä uusi.
Kaikille ihmisille ja eläimille hyvää yötä!

maanantaina, helmikuuta 19, 2007

Voihan keittiö!

Hyvinpä alkoi tämäkin päivä. Ei näkynyt aamulla työmiehiä missään.Odotin niitä pässejä tänne klo.7.30 mutta tulivatkin klo.9.30. En vaan millään voinut pitää suutani kiinni ja menin sanomaan niille ihan muuten vaan piruillakseni että tänäänhän on sitten se loppusiivous:) Kyllä alkoi kuulumaan miehiltä puputus ja sanoi että ei ihan tänään vielä mutta huomenna pitäis olla valmista? Alkoi kyllä neljä miestä tekemään töitä niin ettei uskaltanut edes ruokataukoa pitää ja kahvilla kävi pikasesti. Jossakin vaiheessa kävin keittiössä ja sinne oli laitettu mun vanha paska hella takasin!!! On ne siellä jotakin saanut aikaseksi mutta ei tämä kyllä vielä huomennakaan valmis ole. Uudelleen maalasivat liukuoven ja siitä hajusta sain yhtäkkiä semmosen oikee kunnon nuhan ja päänsäryn että oksat pois..tuntuu että taju lähtee eikä tämmöstä nuhaa ole koskaan ollut minulla:(
Näyttää siltä ettei ne edes eteistä maalaa kun laittoi jo lattialistatkin.
Ehkä sittenkin se teltta pitää ostaa missä saan olla rauhassa Rockyn kanssa:) Alkoi jo tänään naurattamaankin kun keittiössä porattiin niin kovanaama Rocky pelkäs niin paljon että hyppäs mun ja Laurin syliin kauhee tärinä päällä:D
Mutta huomenna päivä uus ja kovat odotukset!

sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Lämmin päivä!

Ulkona on noin 4 astetta lämmintä ja tiet on ihan loskaset.Eikös tänään ole laskiais-sunnuntai? En nyt muista kun en löydä edes kalenteria.Jotakin lapsia tuolla koitti pulkalla mennä:)
Virpi,Tatu ja Noora lähti eilen Espanjaan kun Nooralla on ensiviikko hiihtolomaa.Tänään Virpi soitti ja sanoi että Espanjassa kaikki kulkee toppatakki päällä.Ois varmaan Noorankin pitänyt ottaa sukset mukaan:)
Huomenna sitten taas remontti jatkuu ja toivottavasti tekee ihan selvinpäin töitä,eikä niinkuin perjantaina! Päätin että soitan huomenna niiden työmiesten pomolle jos eivät mitään tee muutakuin vahinkoa. Eilen naapureiden kanssa vertailtiin asuntoja ja niillä on tehty puolet vähemmän töitä kuin meillä. Meiltä puuttuu vielä liesituuletin,liukuoven kiinnitys,hella,jääkaappi,kaikkien kaappien ovet,lattialistat ja vielä jotain muuta keittiöstä sekä eteinen on täysin maalaamatta ja sieltäkin puuttuu lattialistat:( No sain sentään tiskit pestyä keittiössä.
Lene ja santtu olivat eilen kylässä kattomassa tyhmiä euroviisuja.Onneksi Lene laittoi Pipsan ruokakupin roskiin kun ite en ois sitä pystynyt laittaa.Pipsan peti on vielä ihan omalla paikallaan koskemattomana:(
Eipä tässä tämän ihmeempiä ole kerinnyt tapahtua eikä varmaan tapahdukkaan.
Hyvät pyhät kaikille:)

perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Elämä jatkuu ja remontti kanssa!

Ei tässä enää auta surra Pipsaa vaan mentävä eteenpäin! Ei se Pipsa takasin tule vaikka kiljuisin kurkku suorana.
Että ottaa päähän tämän remonttimiesten touhu.Tänään pitäisi olla kaikki paikat valmiina tehtynä kun maanantaina on loppusiivous ja asunnon tarkastus. Kello on 12.00 ja kaikki paikat on ihan sikin sokin ja puolet töistä tekemättä! Tänään on laittanut keittiöön vasta astiakaappiin muutaman ritilän ja jotakin laatikostoja paikalleen. Niin "syvältä"koko niitten touhu! Eteinenkin on maalaamatta ja minä kohta muutan täältä paskasta telttaan Rockyn kanssa:( Ne pitää aivan ylipitkiä taukoja,kahvitaukokin on varmaan tunnin.
Rocky alkaa ihan selvästi jo hermostumaan tähän olohuoneeseen asumiseen,jatkuvasti haukkuu miehille enkä saa sitä hiljaiseksi. Kovasti jo odotin että pääsis tänään edes keittiöön ruokaa tekemään mutta ei siellä ole edes vielä hellaa. Vettä sentään tulee keittiön hanasta jo,luxusta sekin:)
Ihan oikeesti tekis mieli mennä huutamaan noille äijille että pistäkää nyt saatana vauhtia älkääkä siinä ihmetelkö jotain hyllyä!

Mitään muuta hyvää ei ole tiedossa viikonloppuna kuin se että saa edes nukkua pitkään!
Että tämmönen hyväntuulinen Tuijeliini täällä kirjottelee:)

keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

Pipsasta vielä!

Täytyy tässä vähän selventää mikä Pipsalla oikeen oli ja että muistan sitten itsekkin.
Maanantaina ei enää oikeen edes juonut vettä eikä mitään hätiä tehnyt. Eilen sitten varasin eläinlääkäristä ajan jonne menimme klo.15.45. Lääkäri laittoi heti Pipsan tiputukseen ja alkoi tekemään tutkimiksia. Selvisi että vatsassa oli iso kasvain,munuaiset eikä maksa enää toimineet kunnolla ja vielä oli nestettä kertynyt vatsaan. Vähän aikaa sitten kävimme lääkärissä eikä mitään ollut kun Pipsa tutkittiin...
Jalatkin oli aivan hauraat ja lihakset surkastuneet. Mielessäni kuvittelin että ei mitään vakavaa ole mutta lääkäri sanoi minulle että Pipsalle olisi parasta lopetus koska lääkkeet auttaa vaan parisen päivää. En sitten miettinyt minuuttia kauempaa lopetusta koska se oli parasta Pipsalle.
Ihan kauniisti lopetus kävi...nukahti minun syliin ja silitin sitä koko toimituksen ajan. En kyllä voinut olla siinä itkemättä. Onneksi oli Tero ja Santtu minun mukana ja tukena!
Pipsa sitten jäi sinne lääkäriasemalle josta huomenna menee tuhkattavaksi:(

Rocky ei vielä ymmärrä Pipsan poissaoloa eikä kissat,onneksi.


Mutta lopuksi toivotan kaikille ystävilleni Hyvää ystävän päivää:)

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Pipsa in memoriam :((

Hyvää matkaa pieni rakas! Äiti,isi,Lauri,Rocky,Kissu ja Tigru:(

sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

Kissu oli tuhma!

Täällä alkaa jo mun pinna palaa kun Kissukin osaa olla niin tyhmä välillä! Eteisessä kun on se vanha hella ja sen päällä semmonen lasinen piirakkavuoka niin Kissu otti spurtit ja hyppäs suoraan siihen piirakkavuokaan ja tietysti sitten vuoka hajos kun tippu lattialle. Tuli Kissulle kiire mennä karkuun tonne lumihankeen miettimään pahoja tekoja! Rockylla oli semmonen ilme että mä en nyt sit ainakaan pahaa tänään tehnyt:)

Pipsa se vaan makoilee ja sama tilanne edelleen.Tänään meinaan pakkosyöttää sen keitolla jos se ois helpompi niellä. Sen suukin pitää tutkia ettei kurkkuun ole mitään jäänyt,ei kyllä ihan helpolla suuta avaa. Ulkona se vaan lunta söisi sen ajan mitä 20 metriä kävellä jaksaa:(

Tänään sain sitten sen kunnon flunssan,eilen se vasta kummitteli. Ei kyllä mullakaan tee yhtään ruokaa mieli kun ei ees mitään maista. Minä kyllä pärjään hyvin ilman ruokaakin!

Huomenna sitten jo maanantai ja reiskoilla viimenen työviikko.Oikee innolla ootan niitä tänne aamulla kolistelemaan niin en varmasti nukkumaan pääse!

Tänään varmaan pitäis auto ettii parkkipaikalta,kait se sieltä jostain lumihangesta löytyy että Tero pääsee huomenna töihin.

Ei ole ainakaan kylmä sunnuntai kun ulkona on vaan 3 astetta pakkasta.Mulle sopiva ilma:)

lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Väsähtänyt olotila!

Ihan rätti olo ja väsyttää. Eilen illalla Lauri sai syötettyä Pipsalle pari juustoviipaletta jotka sitten myöhemmin oksensi pois:( Muutenkin väsyttää kun olin mesellä aamu viiteen asti kun juttelin yhden kaverin kanssa...ajankulua ei edes huomaa ennenkuin toinen sanoo että paljonko kello jo on! Painuin sitten nukkumaan ja aamulla herätessä huomasin että olkkarin matto on oksennuksessa ja muutakin Pipsan "jätöstä"oli pitkin mattoa. Ei auttanut kuin alkaa heti siivomaan ja heittää matto roskikseen.

Tuntuu siltä että oon tulossa kipeeksi vuorostaan.Kurkkuun sattuu ja nuha ei vielä ole mutta kovaa vauhtia tulossa kun en haista enkä maista mitään:( Nyt ei sopis sairastaa kun ensviikko on vielä täällä yhtä hullunmyllyä.

Mutta onneksi on lauantai ja se on mun mielestä viikon paras päivä,en vaan tiedä miksi:)

Nyt tekemään jotain ennenkuin nukahdan ja hyvää lauantaita kaikille!

perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Työmiesten perjantai:)

Ei ole pahemmin reiskoja tänään näkynyt täällä.Aamulla kymmeneltä käväsivät ja toivat uudet keittiön laatikostot ja jotakin muuta tavaraa keittiön lattialle.Ihan kivan väriset ovat uudet kaapit ja hyllyt.Siitä mistä tykkään on uudet kattilakaapit jotka ovat ulos vedettävät ja ritiläpohjaiset,helppohoitoiset ainakin. Kyllä kait ne reiskat lähti sitten vähän aikasemmin perjantain viettoon kun kello on jo 14.35 eikä takas ole tulleet:)
En muista oonko jo kirjottanut kun maanantaina remontti alkoi niin yksi työmies vaan kilautti ovikelloa ja oli tulossa sisään heti.Rocky ei alkuunkaan tykännyt hyvää vaan nosti kamalan haukun pystyyn ja minä mietin että mihis se työmies hävis,se oli johonkin rappuun hävinnyt ja meillä jäi väliovi kiinni ja ulko-ovi auki.Tuli sitten sama työmies vähän myöhemmin ja alkoi naurattamaan kun olikin oikee "kaapin"kokonen ukko ja sanoi vaan ai tämmönenkö hauva täällä olikin kun oli niin iso ääni.Sanoi sitten vielä kyllä että syötä se koiras ekana niin sitten voi mut syödä:) Rocky-poika on hyvä vahti ja vielä tommonen mustanaama! Aika huvittavaa Rockyssa on se että silloin kun Tero on kotona niin se ei vahdi..ehkä sitten vaan puolustaa minua kun olen yksin!

Viimeyönä en saanut nukuttua oikeestaan yhtään kun Pipsa oksenteli koko yön ja vinku kun halus että tulisin auttamaan sitä nousemaan ylös että pääsee vettä juomaan,en nostanut ylös kun tiedän että pääsee kyllä itekkin vesikipolle ja pääsikin. Illalla annoin sille särkylääkkeen koska epäilin että sillä on hammaskipu koska ei syö mutta se ei yhtään auttanut vaan taisi pahentaa asiaa joten sitten oksentelee:( Nyt vielä päivälläkin oksentelee vaan vettä. Pipsa on mun silmissä kuihtunut,eilen kun oltii kävelyllä niin tuntui että aurinko paistoi sen etutassujen läpi kun on niin hentoset jalat muutenkin. Tänään Tero vei Pipsan ihan nurkan taakse hädälle kun ei Pipsa jaksa pitkälle kävellä,minä sitten tein Rockyn kanssa pidemmän lenkin. Olen kyllä varautunut siihen että nyt viikonloppuna voi tulla äkkilähtö Pipsan kanssa eläinlääkäriin jos ei muutosta tule! Tuntuu vaan niin pahalle kun Pipsa katsoo minua semmosella ilmeellä että "anna mun mennä jo pois":( :( Mutta mutta......?

Aika pitkä kirjotus tästä tulikin mutta eläinlapsista on vaan niin kova huoli.Toivon parasta mutta pelkään pahinta Pipsan puolesta:(

Hyvää viikonloppua.

torstaina, helmikuuta 08, 2007

Ei ihan kuuro vielä:)

Elossa vieläkin ollaan! Nään kohta unia sirkkeleistä,porista,vasaroista ja nauloista ja työmiehistä:) Mukavaa korvia hivelevää meteliä riittää! Tänään saivat laitettua keittiön lattiaan laminaatit,semmosta vaaleaa pyökkiä ja aika nätti on. No nyt taas tulivat sahan kanssa riehumaan vaikka kello on jo 15,15...ihan vaan aattelin että oisivat tänään aikasemmin lopettaneet:)
Onneksi oon saanutkin asustella täällä olohuoneessa koirien kanssa eikä tarvinnut huonetta vaihtaa.Kissat ja koirat ei enää jaksa yhtään välittää metelistä.Pipsa koira vaan lopetti syömisen,ei ole kolmeen päivään syönyt mitään ja yleensä on ahmatti:( Musta tuntuu että Pipsa ei vaan halua syödä kun on tottunut keittiössä syömään yhdessä omassa nurkassa.

Tero on sairaslomalla tämän viikon kun iski kunnon flunssa. Onhan joo täällä kiva sairastaa kun ei voi lepää.Tero eilen jo sanoikin että kohta painuu kipeenä töihin kun täällä vaan pinna palaa tähän prkl. meteliin:)

Mutta kohta alkaa mun "työt"kun nämä remonttireiskat kotiutuvat. Vähän pitää imuroida,pestä pyykkiä ja kerätä eläimet kasaan että pääsevät kirmaamaan ympäri kaksiota:D

tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Remonttia,hoh hoijaa!

Ei tässä kyllä helpolla pääse kun remontti eilen alkoi! Eilen aamulla sitten "armeija"saapui ja hetkessä oli ihan dynamiitin jäljiltä koko keittiö.Ei jäänyt kuin neljä seinää ja ikkuna ja työmiesten jäljiltä kamala sotku.Eläimetkin piti laittaa eri huoneisiin ettei karkaa eikä ole tiellä.Kissat asuu Laurin huoneessa ja koirat olohuoneessa mikä on niiiiiin täynnä tavaraa että tässä hypitään toistemme yli. Ei kyllä mulla ainakaan kauhee kivaa ole kun joudun vaan olkkarissa olemaan ja istua sohvalla ja paimentaa koiria kun ne ei oikee tykkää työmiehistä koska luulevat että ne rikkoo meidän kodin:( Mikroruokaa syödään kun ei ole enää hellaa.

Tänään työmiehet sai vietyä lattialta kaapit ja tiskipöytä roskiin sekä irrotettua olohuoneen liukuovi ja jotakin muuta vielä.Uudet laminaatit paketissa on näköjään ilmestynyt eteiseen.
Kun ne miehet tänään täältä lähti niin nopeesti lakasin keittiön ja eteisen lattian että saa edes hetken vapaasti eläimetkin kulkea...olivat onnellisia kisut ja koirat,hyvä ettei ilmassa lentele:)

Ihan kiva pakkanen oli tänä aamuna -22 ja huomenna kuulemma on "vain"25-30:D

Hyvät illan jatkot !

perjantaina, helmikuuta 02, 2007

Stressikäyrät nousussa!

Alkaa niin täysin ottaa hermoon koko hiton keittiö ja eteinen! Koko viikon olen heitellyt kaikkea ylimääräistä jätesäkkeihin eikä tämä tunnu tyhjenevän ikinä! Ehkä tämä tyhjenee viikonloppuna ja jo nyt on selkä,jalat ja kädet kipeenä kun olen mönkinyt pitkin kaappeja:( Onneksi on viikonloppu niin pääsee Terokin mua auttamaan.
Ehkä sitten sunnuntaina voi sanoa että paska homma mutta tulipahan tehtyä:)
Lauri lähti tänään Virpille ja tulee sunnuntaina kotiin sitten.Laurilla on kunnon flunssa päällä mutta kuitenkin meni tänään reippaasti kouluun kun oli kokeet,ei halunnut kotiin jäädä!

Auto on toiminut kuin unelma paitsi toissa-aamuna jäi Teron käteen auton ovenkahva kun avasi oven..no pääasia että sillä pääsee eteenpäin:D

Ehdotin Terolle semmosta että se jäisi maanantaina kotiin paimentamaan työmiehiä täällä ja minä menisin sen työmaalle tekemään sen työt..laittasin vaan Teron kypärän ja haalarit päälle ja oisin kuin Liisa ihmemaassa siellä mutta ei se kuulemma Terolle käy koska sen työkaveritkin kuolisi nauruun:) Ensinnäkin pitäis olla puolet pienemmät haalarit ja kypärä:)

Mutta nyt hiihtelen tyhjentämään eteisen kaappia!!

Hyvää perjantaita toivoo tuijeliini:)