Tuijan Blogi

tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Päiväkirja saa jatkaa virkaansa:)

Nyt olen aikani kiukutellut ja raivonnut koko blogilleni,päätin että saa vielä jatkaa kunnes saan uuden raivarin:) Kiitos kannustuksista koska muuten olisin varmaan lopettanut ja heittänyt koko koneen mereen! En vaan voi luonteelleni mitään että on tähänkin viha/rakkaus-suhde:)
Niin se Teronkin loma loppui ja meni eilen töihin harvinaisen hyvillä mielin,odotin että kirosanat lentelee kun on aikainen herätys mutta tällä kertaa ei onneksi lennellytkään!
Kova sade ja myrsky alkoi eilen illalla ja vieläkin jatkuu,ihan tulee syksyinen fiilis kun on kylmäkin. Tänään olen pitkästä aikaa sisällä palellut kun patteritkin alkaa lämmittämään joskus lokakuussa vasta. Sen verran palelin että aamulla menin takasin tekonukkumaan peiton alle mutta en saanut unta kun Rocky mölisi jotakin. Menin sitten päivemmällä nukkumaan ja nukuinkin kolme tuntia!!!
Huomasin että Hellu ja Kake ovat kotiutuneet joten Hellulle oikein mukavaa nimipäivää:)

sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007

Tylsyys iski:(

En tiedä johtuuko siitä että on tylsää koska on sunnuntai.
Aivan tosissani aloin miettimään tätä minun blogiani että mitä mieltä tätä on edes enää pitää! Tuntuu aivan typerälle tänne kirjoitella iloni ja suruni sekä muut kuulumiset kun ei edes kommentin kommenttia tule.Voi olla ettei tätä kukaan edes lue tai jos lukee niin kukaan ei halua tai viitsi edes mitään kirjoittaa:( Minullakin on mennyt loputkin fiilikset koko päiväkirjan pitämiseen!! Tiedän kyllä että se on yhtä ja samaa löpinää mitä olen kirjoitellut eikä kenenkään ole pakko kommentoidakkaan yhtään mitään.
Tämä päiväkirja jää nyt tähän lomailemaan:(

lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Siivoominen jatkuu:)

Eilen pistin hihat heilumaan ja aloin siivoomaan ja muuttamaan vähäsen järjestystä.Aloitin parvekkeesta ja siellä riehusin ison rautalapion kanssa kun tasoitin maata:)Järjestin partsin kukkaset ja kynttilöitä laitoin vähän joka paikkaan.Kynttilöitä tykkään polttaa kesät talvet.Keittiönkin laitoin kivemman näköiseksi tai käänsin ruokapöydän kun ei siellä voi muutakaan tehdä:D No kuitenkin laitoin keittiöön viherkasveja ja koriste-esineitä,kiva tuli.Tänään käsittelyyn joutuu olohuone kun vaan jaksais alottaa,mutta kun alkuun pääsen niin ihan heti ei loppua tulekkaan!
Voihan nenukki että on Teronkin viiden viikon loma mennyt nopeesti ja maanantaina sitten töihin:( Hyvin monet ovat kutsuneet meidät loman aikana kylään tai mökille mutta mihinkään ei olla päästy ja siitä on vähän huono-omatunto! Mutta kaikille kaunis kiitos kutsusta:)
Täällä on paljon citypupuja eikä ne pelkää mitään,tulee jopa Rockyn naaman eteen pomppimaan eikä Rocky alkuunkaan tajua mitä ne ovat! Yksi ilta siili hiipparoi parvekkeelle ja Rocky sitä kummajaista pelkäs niin paljon että juoksi sisälle karkuun:D
Nyt alan kerätä voimia että jaksaisin jotakin tehdä!

tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Vauvoja siellä vauvoja täällä:D

Vauvoja siellä vauvoja täällä hiialahiiala hei,mää mää siellä mää mää täällä hiialahiiala hei,joka puolella mää mää hiialahiiala hei!! Näin siksi koska Virpi tyttömmekin odottaa vauvelia:D Vauvan pitäisi syntyä helmi-maaliskuussa jos kaikki vaan menee hyvin. Kohta voisin perustaa tänne vauvalan ja kauhulla katsella kun Lenen ja Virpin vauvelit mönkii lattialla ja syö koirankarvoja tai sitten minä kompastun vauveleihin:D
Voi itku että ärsyttää niinkin pieni asia kuin se että lehdissä lukee,nyt kaikki loput kesäkalusteet puoleen hintaan TAI koulutarvikkeita edullisesti koululaisille! Mua vaan ärsyttää koska heti tulee mieleen että kesä loppui heti just tähän paikkaan eikä mitään selityksiä:))
Lene kävi eilen Tampereen Ideaparkissa kaupassa ja sieltä kuulemma löytyi hyviä mansikoita ja jotakin muuta mutta tulipahan mansikoille hintaa kun ajaa Vantaalta Tampereelle ja takaisin:D
Eips tässä nyt muuta kuin "ihailen"kaatosadetta täällä Tapanilassa!

sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

Hyvää ja kaunista huomenta!

Ei voi nätimpää sunnuntai aamua olla,oikee helle pitkästä aikaa. Minä jo reippaana tein Rockyn kanssa parin kilometrin aamulenkin:) En varmasti ilman hauvelia liikkuisi mihinkään! Mutta koira pistää emännän liikenteeseen ja jos sitä ei vie niin voiskin nostaa koipesa ja lirauttaa vaikka sohvalle,siis Rocky:)
Huomaa vaan että kohta alkaa jo elokuu kun yöt ovat ihan pimeitä. Mutta näistä sunnuntai aamuista tykkään koska on niin hiljaista eikä noi hiton autot pörrää koko ajan tossa kadulla tai junat ujella ja lentokoneet lennä jatkuvasti tästä meidän yli!
Inhottavista pistävistä itikoista pääsin vihdoin ja viimein eroon kun heitin ämpärillisen mäntysuopalitkua partsin kukkasille,kukat sentäs säilyi mutta itikat ei:)
Hellu ja Kake on niin kauniisti kutsuneet meidät mökille Kotkaan vieraaksi tulevalla viikolla mutta en sitten tiedä päästäänkö lähtemään vai ei:( Mutta Hellu soitan sulle jos vaikka ihme tapahtuiskin ja pääsisimme käväsemään luonanne!
Kaikille toivotan aurinkoista ja lämmintä sunnuntain jatkoa:)

torstaina, heinäkuuta 19, 2007

Kirjoitan vaikka nukun:)

Koitan kirjottaa vaikka en ole edes hereillä,ainakin siltä tuntuu.Täällä pörrää jotakin näkymättömiä itikoita mitkä pistää ja kunnolla! Olkapäät on täynnä pistoksia ja jalat.Samanlainen jälki jää kuin hyttysen pistoksesta ja kutina on raivostuttava! Rocky ja Tigru hyppii kattolampun korkeudelle ja koittaa ottaa niitä kiinni enkä tiedä mitä ne metsästää kun en minä mitään näe:) Virpiä on kanssa pistänyt ja oli jo aamu viideltä soittanut päivystykseen,sieltä vaan neuvottiin ostamaan kortisonia. Mutta ei nukkumisesta mitään tule kun kutittaa.
Hui kun loma menee nopeesti ja Terolla on enää ensviikko lomaa ja sitten se pääsee töihin lepäämään:)
Pari päivää on ollut aika kova myrsky ja piti jo ottaa partsilta aurinkovarjo pois ettei se lennä tuulen mukana jonnekkin pöpelikköön.
Ei,nyt ei tule asiaa yhtään enempää koska pää vetää tyhjiä kierroksia:)

lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Muutama kuva isästä ja tyttärestä:)


Pitää minunkin laittaa näytille kuva Lenen vauvamassusta ja Terosta kun kovasti oli tänään golffaamassa Kaitsun kanssa:)
Kyllä siellä Lenen masussa taitaa olla pikkupoika kun vatsakin on sen muotoinen ja neuvolassakin on vähäsen veikattu poikavauvaa:) Villi vauva siellä masussa on ja aivan varmasti kun on syntynyt niin heti konttaa ja karkaa synnytyshuoneesta! Tänään Lene ja Santtu menivät ostamaan pinnasängyn ja kaikki muut ovatkin sitten valmiina vaunuja myöten.

Ei ole aikoihin tullut niin paljon naurettua kuin eilen Lenen kanssa:D Alettiin vertaamaan meitä keskenämme kun otettiin Lenestä kuva missä on ison massunsa kanssa ja hyvin paljon näin siinä kuvassa itteeni..hmm minullahan on melkein yhtä iso maha mutta kaksoisleuka on suurempi kuin Lenellä:):) Lene kilttinä tyttönä kävi vielä eilen kaupungilla ostamassa minulle samanlaiset housut ja paidan mitä hänellä on ja hyvin mahdun niihin vaatteisiin.Lenelle kun vaan sanon semmosen koon että mihin se mahtuu niin mahtuu minunkin maha vaikka en olekkaan raskaana! Mutta tänään on ollut minun vatsalihakset kipeenä eilisen nauramisen takia ja nyt on rannekkin niin kipeenä ja turvoksissa että sekin taisi revähtää kun liikaa nauroin:(

Aina me Lenen kanssa pilkkaa tehdään toisistamme ja hauskaa on.Mutta jos nauru pidentää ikää niin hyvä on!!

perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

Helteinen perjantai:)

Tännekkin voisin jotakin päivittää vaikka taas on semmonen fiilis että voisin pistää blogini nukkumaan viikoksi pariksi.
Aivan mahtava ilma on tänään ollut,pitkästä aikaa aurinko paistaa oikeen kunnolla ja jos ilmat olisikin tämmösiä eteenkinpäin niin hyvä ois!
Lene oli tänään lääkärissä ja jäikin sitten samalla äitiyslomalle lääkärin määräyksestä kun ristiselkä kipuilee samoin kun jalatkin. Lene tuntui olevan ihan tyytyväinen että saa lepäillä ennenkuin vauva syntyy. Kampaamossa kun on työssä niin ei sitä enää ison massunsa kanssa pääse lähellekkään asiakasta. Yksikin päivä kun Lene leikkasi miehen hiuksia niin vauva potkaisi oikeen kunnolla samalla ja saihan mieskin kunnon loven hiuksiinsa mutta taitavana kampaajana Lene hoiti tilanteen ilman näkyviä jälkiä:)
Monella alkoi tänään kesäloma ja monella kohta loppuu.Terolla on enää kaksi viikkoa lomaa ja mitään ei olla tehty..viiden viikon loma menee hurauksessa vaikka mitään ei tekisi!
Hyvät viikonloput kaikille:)

tiistaina, heinäkuuta 10, 2007

Mä haluun kävellä näin:)

Tässä iltasella olen mietiskellyt että miksi mun ukkoni ei liiku ei sitten mihinkään! Kovasti pyysin että mentäis nyt vaikka kävelylle ettei mun tarvi aina yksin kävellä. Kauniisti ja varovasti ehdotin että mentäis vaikka koirapuistoon ja tehtäis matkalla jotain kivaa..vastaus oli että katotaan myöhemmin kun on loma niin ei saa hoputtaa! Taas hetken päästä kysyin että mennäänkö me kävelylle vai ei niin vastaus oli että ehkä kun on kattonut vähän telkkaria! Sitten tuli telkkarista säätiedotus ja huomiseksi luvattiin sadetta niin johan tuli ehdotus että huomenna mennään kävelylle..luuli etten nähnyt säätiedotusta ja tiedän ettei tuo lomaukko sateella kulje suuntaan eikä toiseen. Taitaa olla niin että lomalla laiskistuu vaikka kuinka sen päätä yrittäisin käännyttää:)

sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Voihan tylsyys näitä ilmoja!

Vois se aurinkokin välillä paistaa eikä jatkuvasti vettä satais.Eilen päivällä oli kyllä aika kova ukkonen ja sattui pörräämään tässä meidän päällä monta tuntia.Kadut ja parveke oli ihan veden peitossa.Harmittaa kun ei tommosella ilmalla voi oikeen mitään tehdä muutakuin sisällä kököttää!
Rocky aloitti eilen mökötyksen eikä vieläkään ole lopettanut,kattelee meitä kuin halpaa makkaraa eikä edes "puhu"mitään:( Olen miettinyt että miksi mököttää? Collie on vielä semmonen että jos jotakin sattuu niin loukkaantuu ja mököttää pitkään eikä helpolla anteeksi anna:) Mutta syy taisikin selvitä! Perjantaina otin Rockyn mukaan kun menin Alepaan.Tulin kaupasta takaisin ja mietin että miksi se on ihan peloissaan ja vauhkona mitä ei koskaan ennen ole ollut. Eräs nainen sitten sanoi minulle että jotkut pojat oli kiusaneet Rockya,kiljuneet suoraan sen korvaan vaikka kuinka pitkään ja pamautelleet palloa sen naaman edessä:( Joku muu koira olisi jo purrut mutta Rocky on vielä niin kiltti ettei pure ja harmittaa että toista kiusattiin:( Jos oisin ne kakarat nähnyt niin ois selkääsä aivan varmasti saanut! Sitten eilen kun oli se ukkonen niin ei se ole ikinä pelännyt vaan nyt sitten oli niin peloissaan pamauksista että oli tärisi ja meni vessaan piiloon. Kiitos vaan niille kakaroille jotka antaa turhia traumoja koiralle!!!
Mun mielestä vanhempien pitäisi opettaa lapsia kunnioittamaan eläimiä koska eläimellä myös on tunteet eikä niitä saa kiusata:(
No nyt on tunteet tältä päivältä purettu:) Hyvää sunnuntaita!

lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Aikainen herätys!

Tänään olikin kello jo soittamassa viideltä koska Tero lähti Tallinnaan kaverinsa kanssa.Aamulla vielä aattelin että hyvä kun menee niin saan rauhassa rentoutua ja nauttia hiljaisuudesta ja tehdä ihan mitä vaan tai ainakin melkein:)No on täällä hiljaista kun on telkkari ja radio kiinni.Koitin levätä vaikka väkisin mutta en osaa ja nyt tuntuu etten osaa enää mitään muuta kuin katella kelloa ja odottaa milloin se tulee kotiin,no tänään illalla tulee:)Oisin kyllä päässyt mukaan mutta ei vaan yhtään huvittanut lähteä,tämmönen kotitonttu olen!Pyysin että ostais mulle sieltä sandaalit kun tiedän ettei kuitenkaan osta tai jos ostais niin ne ois jotkut kamalat tohvelit:)Juotavaa se kuitenkin ostaa reppukaupalla kun on niin kauhian halpaa.No niin se siitä:)
Eilen illalla oli ihan kamalan musta synkkä taivas ja hirvee tuuli mutta nyt on niin nätti aurinkoinen ilma ja lämmin,aamulla vähäsen vettä satoi.
Nakke aamulla hiippaili fasaanin perässä ja kerran kun se fasaani rääkäs kunnolla niin johan oli Nakke pusikossa piilossa:D
Täytyy keksiä jotain tekemistä ettei tarvi kelloa toljottaa!

perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Kissu emo ja Tigru vauva:)

Täytyy joskus kisuistakin kuvia laittaa! Minun ruusupapuni kasvoi hyvin mutta ei kasva enää:( Sain itse syyllisen kiinni ja syyllinen on Kissu kun rupesi nukkumaan minun kukkaruukussa!Tigrustakin laitoin kuvan kun ei siitä olekkaan paljon kuvia ollut näytillä.Tämmönen pikkukirppu se on vaikka kohta täyttää jo kolme vuotta:)

Tänään oli tarkoitus että menemme Malminkartanoon kasvimaalle grillaamaan Virpin,Tatun ja Tatun vanhempien kanssa mutta ilma ei nyt näytä kovin hyvältä joten se siitä sitten. Aika hassua kun ulkona on 17 astetta lämmintä niin tuntuu kylmälle. Kiva oli aamulla lenkkeillä Rockyn kanssa kun ei tullut yhtään kuuma!

Tänään ei ole vielä muuta mielessä kuin se että täytyy pitää siivouspäivä.

keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Aunen kauppa on hyvä kauppa!

Tulipas hyvä mieli kun kävin tässä meidän M-lähikaupassa.Siellä oli kilpailu missä voi voittaa Fazerin repun ja lahjakortin ja tietysti otin osaa kilpailuun. Täytin lapun ja tiputin sen laatikkoon niin Aune kauppias sanoi että arvotaanko jos minä olen onnettarena..minä sitten olin onnettarena ja joku mies voitti sen palkinnon. Ei paljon harmittanut etten ite voittanut koska tämä meidän kultainen Aune kauppias antoi minulle "palkaksi"litran tuoreita mansikoita:) Muutenkin tässä pikkukaupassa on aina niin ystävällinen palvelu ja mukavat myyjät.Jos tuohon kauppaan menee huonolla tuulella niin aivan varmasti tulee hyvällä tuulella takaisin:)
Nyt sitten teen lettuja ja mansikoita päälle!

tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Mun diettini:D


Juu tämä on sitten mun terveellinen jälkiruoka,näin vaan ihan ite päätin! Paljon kermaa,sokeria ja tuoreita mansikoita:)) Teen kyllä uusia perunoita,kalaa ja rehuja! Kaiken sitten ahtaan naamariin klo.24.00,keskiyöllä on kiva syödä kun en muuten syö yhtikäs mitään:) Toiset saa vähän syödä ennen mua!

Nyt vaan oottelen että tulee yö ja eikun syömään:D

maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Rocky lattiatalja:)



Laitoin tähän kuvan Rockysta miten poika nukkuu! Sillä on takajalat aina kuin sammakolla tai sitten ne on suorana takana:) Hyvin vie tilaa kun venyttää ittesä oikee pitkäksi!

Tänään päivällä oli ukkonen ihan tässä päällä ja jonkun aikaa rytisi ihan kunnolla. Santtu oli just ukkosen aikaan moottoripyörällä liikkeellä ja ehti ennen sadetta tänne kahville sadetta suojaan.

Onneksi Rocky ei ukkosta pelkää.Rita aikoinaan pelkäsi niin paljon että läähätti ja jolkutti olohuoneen ja eteisen väliä:(

Sain tänään diagnoosin lääkäriltäni ja onneksi pääsen ravitsemusterapeutin luokse joka sitten osaa neuvoa terveellisempään ruokavalioon,sinne menen kyllä ihan innoissani!

Kovasti meitä on nyt loman aikana kutsuttu eri paikkoihin kyläilemään.Siskollani on mökki Humppilassa ja voi olla että siellä jossakin vaiheessa käväsemme.Isäni kutsui Jyväskylään savusaunaan:) No onneksi on kuukausi aikaa miettiä!

Hyvät heinäkuun ekat maanantait kaikille!