Tuijan Blogi

maanantaina, joulukuuta 31, 2007

Hyvää Uutta Vuotta!!

Kiitos kaikille jotka ovat tätäkin päiväkirjaa jaksaneet lukea:)
Kotona olemme ja laitan meille perinteistä aatto ruokaa, eli nakkeja, lihapullia,patonkia, perunasalaattia, tonnikalasalaattia ja jotain muuta:D Lene pesueineen tulee ehkä käymään?
Rocky läähättää jo valmiiksi kun on muutama paukku kuulunut...kello on vasta 17.45. Ilta tai yölenkki voi olla vaikeaa kun toinen pelkää eikä ole ainut koira joka pelkää raketteja!
No onneksi "sota"syttyy vasta oikeesti 24.00!!!
Hei hei ystävät tältä vuodelta:)

sunnuntaina, joulukuuta 30, 2007

Isä soitti :)

Voi että miten tuli hyvä mieli kun isä soitti, harvoin jutellaan mutta on niin kiva kuulla oman isän ääni ja vaihdella kuulumisia! Isä on reipas "papparainen" ja asuu niinkin kaukana kuin Jyväskylässä:) Äitiä ei näy eikä kuulu vaikka asuu Veikkolassa, ikävä vaan on kova häntä:(
Viimeksi kun soitin äidilleni niin ei hän edes ilostunut....tai pitäisikö siitä sitten ilostua:) Äidillä on omat vaivansa mutta silti olisi kiva että pitäisi lapsiin yhteyttä! No se siitä.
Tero on Virpin kanssa Ikeassa ostoksilla. Virpi sai isomman asunnon ja saa asunnon avaimet huomenna. Kyllä on Virpillä iso massu jo, laskettu aika on 6.3-08...hui hai taas mummoksi tulen:D
Huomenna alkaa se kamala rakettien paukutus ja tietää missä koira on, se on vessassa piilossa kun pelkää.
Hyvää sunnuntaita kaikille!

lauantaina, joulukuuta 29, 2007

"Apinalauma" villinä!

Hermot pamahtaa välillä näitten eläinten kanssa! Ihan villejä ovat olleet ja tottelemattomia!
Aamulla oli jo veskipaprurulla tuhannessa silpussa lattialla, ilmeisesti Kissun tekele. Tigrulla juoksuaika ja tunkee itteesä Rockyn luokse, varmaa luulee sitä kissaksi. Rocky varasti Teron kakunpalan lautaselta ja kun avasin kylmäkaapin oven niin nappas sieltä kinkunpalan ihan pokkana vaan! Koko kolmen kopla juossut ympäri asuntoa ja matot on missä sattuu,kamala sotku! Mua ei kukaan totellut vaan lisää virtaa niille tuli kun ärähdin:) Tero sanoi kerran että prkl. nyt loppui riehuminen niin johan tuli hiljasta, eikä nämä apinat muutenkaan tottele mitään naisten piperryksiä vaikka huutaisin kitarisat pihalle!!
Harmittaa kun jäi tänään osa näkemättä telkkarista koiranäyttely kun siellä oli ilmeisesti Rockyn isä:(
En valita enempää vaan nyt nautin kun apinat nukkuu:D

torstaina, joulukuuta 27, 2007

Rita collien muistoksi :(

Tänään tuli kaksi vuotta täyteen kun rakas perheenjäsenemme nukkui pois. Hän oli nimeltänsä Judy's Magician Europe Style. Ikävä on kova:(

Tässä vielä Ritalle runo.

Koiran testamentti
Haluan jättää onnellisen kotini, mukavan sänkyni ja pehmeän tyynyni yksinäiselle, ystävää kaipaavalle koiralle. Hän saa myös leluni ja ruokakuppini.
Haluan antaa hänelle sen rakastavan sylin, johon olen usein saanut turvallisesti nukahtaa.
Haluan hänen myös saavan tuntea samat hyväilevät rapsutukset, joista nautin sydämeni kyllyydestä sekä kuulevan saman rakkauden täyttämän äänen, jota aina kaipaan sen ollessa muualla.
Hän saakoon myös sen paikan, joka minulla on jokaisen sydämessä sekä sen suuren rakkauden, jonka olen saanut osakseni.
Kun jonain päivänä hänetkin on autettava rauhalliseen ja kivuttomaan loppuun tässä maailmassa, kuten minutkin kerran, toivon hänen saavan kokea sen samassa hyvässä sylissä, jossa itsekin kerran siirryn Sateenkaaren maahan.
Kun kuolen, älkää sanoko, ettette milloinkaan ota toista koiraa, koska menetys koskee liikaa.
Etsikää yksinäinen koira ja antakaa hänelle minun paikkani.
Tämä on perintöni.Rakkaus, jonka teille annan, on kaikki, mitä antaa voin.
Saksankielestä suomentanut Anja Vitakari

keskiviikkona, joulukuuta 26, 2007

Tapaninpäivä!

Tapaninpäivän tervehdykset täältä Tapanilasta:) Joulu vetelee viimeisiä ja hyvä niin koska alkaa jo jouluruuatkin tökkimään, tänään ostin pitsaa kaupasta:D Kinkkua, laatikoita ja kaikkea on vielä paljon jäljellä mutta voin pahoin kun niitä kattelen!!
Kamala ilma on, aamulla kun olin koiran kanssa kävelyllä niin meinas pipokin lentää päästä siinä myrskyssä ja nyt illalla alkoi vielä satamaan.
Tero kävi äitiänsä tervehtimässä kun hänellä on syntymäpäivä 83 vuotta!!
Minä vaan olen tiskanut ja pessyt pyykkiä sekä menettänyt hermoni Tikruun kun jatkuvasti tiputtelee kaikkia tavaroita:)
Nyt telkkarin ääreen!

tiistaina, joulukuuta 25, 2007

Joulupäivä!

Eilinen aatto oli kiva ja onnistunut. Täällä vietimme joulua Virpin, Tatun ja Nooran kanssa. Lene ja Santtu käväsivät Sofian kanssa ja jatkoivat matkaa sitten toiseen mummolaan. Noorasta oli minulle paljon apua kun niin kovasti auttoi pöydän kattamisessa, iso tyttö jo:) Jouluruoka oli hyvää ja kerrankin osasin syödä kohtuullisesti, olen jopa vielä elossa! Lahjoja tuli paljon meille kaikille, ehkä sittenkin olemme olleet kilttejä. Tytöiltä sain yöpaitoja, tuoksuja ja vaikka mitä, kiitos rakkaat lapset:) Tänä jouluna Noora sai jakaa lahjat ja oli ihan tohkeissaan. Kissat ja Rocky sain kanssa omat herkkupaketit ja vielä jouluaterian, Rocky veteli kinkkua niin että ämpäri kaupalla on vettä mennyt! Kuusikin on vielä pystyssä eikä kukaan ole siihen pissanut:)
Harmittaa kun kamerasta hajosi muistikortti niin ei oikeen ole kuvia tarjolla, Lene kyllä nappas muutaman kuvan niin laitan ne sitten esille kunhan saan ne.
Illalla sitten Virpi, Tatu ja Noora lähtivät taksilla kotiin kun täällä ei enää klo. kuuden jälkeen kulje yleiset.
Saimme paljon aattona tekstiviestejä rakkailta ystäviltä, suuret kiitokset kaikille:)
Tämän päivän otan ihan lungisti:D

sunnuntaina, joulukuuta 23, 2007

Aatonaatto!

Täysissä tohinoissa olen vieläkin ollut ja viime yönä paketoin lahjoja yö yhteen asti! Eilen kävi Merja ja Petsku kylässä ja sain heiltä kauniin joulukukan, tämä pariskunta on se kelle Viivi kissan annoimme:)
Tänään on sitten kuusen koristelu, kinkun paisto, kaupassa käynti ja lattioitten siivoaminen, lattiat siivoon siksi vasta tänään kun ei ne päivää kauemmin puhtaana pysy kun Rocky tuo jatkuvasti kuraa ja hiekkaa sisälle. Ihan pelottaa tuoda kuusi sisälle ettei vaan Rocky nosta siihen koipeensa ja kissat roiku oksilla:D
Ei tunnu yhtään että olisi sunnuntai kun roska-autot pörrää pihalla ja kauppaan tulee kuormia.
Lumesta ei ole tietoakaan ja ulkona on 3 astetta lämmintä, milläköhän vempeleellä se pukki oikeen liikkuu....varmaan prätkällä:)
Tero meinaa virittää tänään kinkkucamin niin kuin viime joulunakin, söhläystä kerrassaan:D
Niin myöhään olen valvonut ettei meinaa kirjotuskaan enää sujua mutta hereillä pysyn vaikka väkisin!!

perjantaina, joulukuuta 21, 2007

Ostoksilla käyty!

Voihan elämän vitsaus minkälaista on käydä oman miehen kanssa jouluostoksilla...ensimmäiseen kauppaan kun menimme lahjoja ostamaan niin kuului vaan että nyt riitti ja nyt heti lähetään pois ja en ehtinyt paljon mitään ostamaan kun Tero oli jo kassalla:) Sain kyllä lahjoja ostettua ja sain jopa Teron ylipuhuttua ja mentiin vielä toisiinkin kauppoihin! Ihana kotimainen hopeakuusi on jo hankittu ja kinkku kanssa!
Paljon ja tosi paljon on vielä hommia ennen aattoa.
Mukavat perjantait:)

torstaina, joulukuuta 20, 2007

Lapsuuteni joulut :)

En voi olla kirjoittamatta kun tuli mieleeni miten lapsuuteni joulut vietettiin:) Asuimme Espoon Lintuvaarassa omakotitalossa,perheeseemme kuuluivat äiti, isä, isoveli, isosisko ja "lassie"nimeltänsä Kasperi.
Joulusiivoukset katosta lattiaan oli tehtävä koska isä ei vaihtoehtoja antanut, kaappeja myöten siivottiin ja matot pöllytettiin lumihangessa eikä meitä lapsia huvittanut yhtään siivota mutta isän sana oli laki! Isä aina sanoikin että jos ei ole vapaaehtoisia siivomaan niin sitten määrätään mitä kukakin tekee...johan alkoi sovinnolla työnjako siskon ja veljen kanssa:) Äiti leipoi ja teki jouluruoat valmiiksi. Isän kanssa haettiin kuusi metsästä ja me lapset se koristeltiin kun isä istui keinutuolissa piippu suussa, kuuseen tuli aidot kynttilät ja oli siinä pipareita ja omenoitakin roikkumassa ja vaikka mitä koristeita. Minulle tuli monesti paha mieli kun Kasperi koiramme aina söi kuusesta piparit ja pelkkä naru jäi vaan roikkumaan, omenoitakin se popsi:))
Inhosin jouluruokia kun pöydässä piti istua monta tuntia ja muutenkin söin kuin lintu,olin jotain 6 vuotias. Ruokailun jälkeen vielä äiti tiskasi ja keitti joulukahvit vaikka me lapset olisimme heti haluneet päästä avaamaan lahjat! Lahjoja saatiin mutta ei mitään hirveitä määriä, inhosin pehmeitä paketteja koska tiesin että siellä on mummun tekemiä villasukkia ja lapasia, kovat paketit oli kivoja kun niissä oli leluja:)
Niinhän se pienenä vaan meni kun lahjat oli avattu niin joulu oli ohi minun mielestä:D

tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Aika rientää!

Kauhistus, kohta on jo jouluaatto ja suurin osa hommista on vielä tekemättä! Kyllä olis niin mukavaa jos ois jokin ihminen joka tulisi siivomaan tämän huushollin ja tekemään jouluruuat yms. Virpi perheinensä tulee aatoksi tänne, Lene tulee käymään ja sitten viettävät aaton vuorostaan Santun vanhempien luona.
Ennen kuin unohdan niin kiitän kauniisti Hellua ja Kaarinaa aivan ihanista korteista, sydäntä lämmitti:)
Kotisivuja on pikkasen taas koitettu uusia,blogisivullani on joulumusaa ja tätyy myöntää että olen jo heti kyllästynyt niihin kappaleisiin:D Petteri punakuono kappalekkin siinä on joka on aivan kamala enkä tiedä mistä se sinne tupsahti mutta se on Tikru kissan lempikappale!
Eilen illalla kun olin Rockyn kanssa kävelyllä niin huomasinpa vaan että osaa toi koira ainakin puolustaa minua. Vastaan tuli tuttu mies joka oli vähän "maistissa"ja koitti jotakin siinä jutella ja tulla lähemmäs Rockya silittämään,Rocky suuttui heti ja antoi kunnon vihaset haukut sille ukkelille mutta en ymmärrä miksi,haluskohan vaan puolustaa minua vai mitä kun ei ole ennen noin käyttäytynyt!
Nyt juon vielä mukin kahvia ja taas lähden lampsimaan koiran kanssa ulos:)

perjantaina, joulukuuta 14, 2007

Onnea "mammanpoika" :)

Rakas höpönassuni Tiltsun Jäänmusta eli Rocky 2 vuotta tänään!
Emä on Tiltsun Hepsankeikka.
Isä Fin Mva Kiamoran Blue Diamond joka myös valittiin vuoden 2007 toiseksi parhaimmaksi Suomen näyttelycollie urokseksi.

Kävi mielessä juttu jo aamuvarhain.
Tänään onnittelut saa ystävistä parhain!!!!

keskiviikkona, joulukuuta 12, 2007

Ilta on ja väsyttää!!

Vähäsen tänne vielä kirjoitan ennen kuin nukahdan. Aivan kamalasti on koko päivän väsyttänyt, päivällä nukahdin sohvalle ja kännykkä oli pöydällä mutta kun heräsin niin kännykkä olikin mun vatsan alla,en tiedä olenko jollekkin unissani vastanut:) Enkä edes heränyt kun Lauri tuli koulusta!
Lene ja Sofia tulivat päivällä käymään, ihanasti on vauva kasvanut ja kovasti jokeltelee ja suusta puhaltaa semmoisia pieniä kuplia:D Rocky vaan on edelleenkin kovin mustasukkanen vauvasta,varsinkin silloin kun otan vauvan syliin!
Hyi kamala kun illalla tuli telkkarista 45 minuuttia ohjelma ja siinä näytettiin miten hevosia kidutettiin ennen kuin ne raukat menivät teuraaksi, ihan täysin järjetöntä touhua enkä voinut sitä katella minuuttia kauempaa:(:(
Iltalenkki tehty jo ja kyllä oli kylmä vaikka oli vaan -3 astetta mutta niin kova oli tuuli.
Kohta hilpasen taas nukkumaan!

sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

Huomenta!

Aamulenkki tehty jo ja aina on niin huono tuuri että saadaan vettä niskaan! Muutenkin on ihan kummallinen ilma kun vettä sataa ja aurinko välillä paistaa siniseltä taivaalta.
Tänään laitan vähäsen tonttuja ja hiutaleita ikkunaan mutta epäilys on suuri että kissat repii kaikki mun tontut pois, sähkökynttilät on jotenkuten vielä saanut olla rauhassa.
Tässä mun päiväkirjani sivulla kun on Rockyn kuva niin se kuva kyllä vaihtuu kun aikansa odottaa:D:D Siinä on kuvia pienestä pennusta isoksi pojaksi:)
Lauri tuli eilen Virpiltä kotiin ja tykkäs kovasti olla siellä koska siellä on sentäs nuoria juttukavereita,me kun olemme kuulemma vähäsen vanhoja kalkkiksia!
Hyvät pyhät kaikille:)

perjantaina, joulukuuta 07, 2007

Päivissä sekaisin!

Ihan olen päivissä sekaisin kun eilen oli pyhä, aamulla kun heräsin niin olin ihan varma että on sunnuntai tai maanantai:) No nyt on kait sitten perjantai!
Linnanjuhlat tuli kateltua ja löysin vaan yhden puvun mistä pidin ja se oli jonkun naisen päällä semmonen valkoinen avonainen asu:) Kissat ja koirakin on vielä elossa eikä pistäneet itteensä kynttilöihin roihumaan,onneksi!
Lauri lähti tänään Virpi siskonsa luokse ja taitaa jäädä yöksi sinne, me ollaa kuin vanhukset konsanaan täällä sitten keskenämme,no kyllä me tekemistä keksitään:D
Ihanaa ettei ulkona ole enää yhtään lunta koska on ollut niin liukasta ja ulkona liukastellessa multa on tullut niin rumia kirosanoja ettei tosikaan,toivottavasti ei vaan kukaan niitä ole kuullut!
Kotisivuja olemme vähäsen uusineet mutta paljon on vielä tekemättä,linkkeihin pitää laittaa kavereita yms.
Hyvät viikonloput kaikille!

torstaina, joulukuuta 06, 2007

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kovin sateisena alkoi itsenäisyyspäivä ja ulkona on 5 astetta lämmintä.
Tänään täytyä katsoa linnanjuhlat kun siellä on tuttuja:) Juhlissa on vävypoikamme vanhemmat, laulaja Timo Turpeinen vaimonsa kanssa:) Kynttilöitäkin pääsee taas polttamaan vaikka onkin kova vahtiminen eläinten takia, Rocky poltti yksi päivä valkoisesta häntätupsusta puolet pois kun vähäsen huiskutteli häntäänsä!
Eipä muuta kuin hyvää juhlapäivää:)

sunnuntaina, joulukuuta 02, 2007

Paljon onnea Lauri !!

Oikein isojen halauksien kera toivotamme Laurille hyvää 19-vuotis syntymäpäivää:) Kermakakku odottaa sankaria!
Luntakin satoi yön aikana ainakin polviin asti:)