Tuijan Blogi

torstaina, tammikuuta 31, 2008

Kissat on kissoja !

Ihanaa kun kuukausi vaihtuu helmikuuksi ja kevättä kohti mennään! Pakko tänne on vielä raapustaa kuukauden viimeisen päivän tapahtumat:)
Jos jollakin on hölmöjä kissoja niin on täälläkin! Eilen vaihdoin keittiössä vähäsen järjestystä ja laitoin kissojen ruoka/vesikipot toiseen paikkaan,tasanteelle missä on tilaa syödä kun lattialla en voi kippoja pitää Rockyn takia. Kissat sai myös laadukkaita eläinkaupan raksuja, ei kelpanut ollenkaan kun suuttuivat siitä että kipot on väärässä paikassa! Tigru olisi jotain syönyt mutta äiti Kissu päätti että nyt lopetamme syömisen yhessä ellei kipot ole samassa vanhassa paikassa eli keittiön ruokapöydällä!!!! Sitten vielä tänään Kissu ajatteli mennä Rockyn metalliselle isolle ruokakipolle kakalle ihan mielenosoitukseksi..onneksi huomasin kun se hölmönä jo kaapi koiran kippoa ja oli sinne menossa kyykkimään, ajoin sen omalle "potalle":D Nyt sitten annoin kateille periksi ja kipot on taas vanhassa paikassa mutta ei syö eläinkaupanraksuja vaan lähikaupan
Friskies raksuja. Voi kun joskus oppisin ymmärtämään kissojen ajatusmaailmaa:D
Santtu kävi tänään ja haimme kaupasta pahvilaatikoita kun muuttavat viikonloppuna Hiekkaharjuun,oma asunto on jo myyty. Nyt muuttavatkin sitten Lene, Santtu ja Sofia Santun vanhempien luokse asumaan siksi aikaa kunnes heidän oma talopaketti on saatu pystyyn samalle tontille, jouluksi pitäisi olla talo valmis.
Näin tämä tammikuun viimeinen päivä meni:)

tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Tiistain kuulumiset

Pakkasista ei ole enää tietoakaan ja on kolme astetta lämmintä, niinpä sitten jo aamulla aikasin lähdin Rockyn kanssa kävelylle siinä toivossa että ei ole liukasta mutta, kuinkas ollakkaan olin nelinkontin rähmälläni jalkakäytävällä pahimpaan ruuhka-aikaan, astuin johonkin liukkaaseen pimeellä ja pikkusen hävetti siinä räpiköidä takapuoli pystyssä ja kaikkien toljoteltavana:) Kengissä ei kyllä vikaa ole vaan minun kävelytyylissä, liikaa kun varoo liukasta niin varmasti lentää nurin, no onneksi ei sattunut! Se on hyvä että vaikka kuinka kaatuilen niin Rockyn hihna kyllä pysyy kädessäni.
Tänään Tero menee töistä suoraan tyhjentämään Virpin ja Tatun vanhan asunnon lopuista tavaroista ja vie ne sitten sinne uuteen asuntoon. Virpi ei enää tavaroita voi kantaa kun raskaus on näinkin pitkällä.
Huolestuttaa kunVirpillä oli eilen neuvola ja hänellä epäillään raskausmyrkytystä! Silloin kun Virpi odotti Nooraa niin hänellä oli raskausmyrkytys ja synnytys käynnisteen kaksi viikkoa aikaisemmin lasketusta ajasta, oli keisarinleikkaus kun silloin ei muuta voi tehdä. Oireenahan siinä on älytön turvotus, Virpillä on nyt neljässä päivässä tullut kilo painoa lisää, huimaus ja päänsärky. Älytöntä on kun sitä ei edes tiedetä mistä raskausmyrkytys johtuu ja se voi uusia joka raskaudella. Synnytyksessä on silloin vaarassa äiti ja vauva:( Mutta onneksi Virpi pääsee nyt ihan viikon sisällä synnytysarviointiin ja siinä katsotaan muutenkin koko tilanne.
Asiasta ihan toiseen niin tänään täytyy katsoa illalla telkkarista dokumentti missä on aiheena, pelkään herneitä:D En ymmärrä miten herneitä voi pelätä kun minä ainakin pelkään hiiriä, rottia, hämähäkkejä ja korkeita paikkoja:)
Mutta johan tässä tuli löpistyä tältä päivältä.

lauantaina, tammikuuta 26, 2008

Hyi, iljettää:(

Ei ole kiva lauantai, tässä kun kirjoitan niin meidän juna-asemalla täällä Tapanilassa joku onneton on hypännyt junan alle! Etoo ja kovasti kun juna-asema on ihan tässä kaupan takana ja kuulin vaan kun juna tööttäsi ja lujaa. Nyt on sitten asema täynnä paloautoja, poliiseja ja ampulansseja!
Sen verran turvallinen asema on ettei sinne kukaan vahingossa voi jäädä junan alle mutta kerran vuodessa näitä itsemurha hyppiöitä täällä asemalla on:(( Kerran erehdyin paikalle kun joku oli jäänyt junan alle, suorinta tietä tulin kotiin oksentamaan:(
Se siitä murhenäytelmästä, tässä kun asuu juna-aseman vieressä niin kaikkeen täytyy vaan tottua!
Ihana ilma tänään on ollut ja aurinkokin vähän paistanut, liukasta on vaikka on pari lämpöastetta. Aamulla kun menin Rockyn kanssa ulos niin oli niin liukasta että meinasin kaatua ja taas tuli vahingossa sana "piip"suustani, ei se mitään kun Rocky kanssa liukasteli ja ketarat meni miten sattui!
Tässä päivällä tein jo kaalilaatikon ja hyi hitto mikä löyhkä tulee kaalista kun sitä keittää, kissatkin meni johonkin komeroon piiloon ja Rocky on puolitajuton tossa lattialla:D
Nyt toivon että tämä lauantai jatkuisi edes jotenkin rauhallisesti.

tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Toivoton tiistai!

Heti aamulla kun heräsin niin heräsinkin taas kunnon flunssaan, inhottava olo kun nenä vuotaa ja päätä särkee:( Vasta pääsin flunssasta eroon!!
Päivällä sitten olin tässä koneellani niin johan tämäkin tilttas eikä koko kone suostunut sammumaan,hyvä kun en vasaraa hakenut ja nuijinut koko toosan palasiksi. Tero tuli töistä ja johan alkoi minun kone toimimaan kuin enkeli:)
Päivällä sitten kattelin telkkaria ja tekstiä ei tullut ollenkaan, minulle riitti ja aattelin että sitten tiskaan mutta ei tullutkaan lämmintä vettä. No jos jokin menee pieleen niin sitten kaikki menee:) Nyt on kaikki taas hyvin.
En ole kertonutkaan kun Sofia vauva aloitti sunnuntaina vauvauinnin,kovasti tykkäsi polskia muiden vauvojen kanssa:D Nyt jo Sofia täyttää 4kk. ja eilen maistoi ensimmäistä kertaa ruokaa, peruna maistui vaikka vähäsen yököttikin:)
Täällä on taas vähän lunta, ihan kiva niin ei ole niin kurasta ja märkää.
Hyvää tiistaita muille!

perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Perjantaipäivitys:)

Viikot kuluu ja huomasin että viikko sitten olen viimeksi kirjoitellut tänne! No tämä voi olla perjantai päiväkirja:)
Äsken sai joulukuusi kenkää kun se on aikansa lojunut parvekkeella, ajattelin että nyt pimeellä sen kehtaa viedä vielä pois roskiksen viereen mutta heti tulikin joku nainen vastaan ja kyllä hävetti raahata kuusta kun kohta alkaa jo helmikuu!!
Tällä viikolla ei ole mitään kummempia tapahtunut. Ilma on lämmin ja lumesta ei ole tietoakaan enää, on kyllä maailmankirjat sekasin ja kohta varmaan juhannuksena tulee sitten lunta:D
Rocky on vähän pipi kun silmät alkoivat eilen rähmimään ja niitä sitten putsailen pumpulilla ja lämpöisellä vedellä vähän väliä, toinen silmä punoittaa mutta toinen ei...jos ei "pikkupojan"silmät parane niin sitten kiiruusti lääkäriin vaikka ambulanssilla:D
Ajattelin että huomenna saisi nukkua pitkään kun joka aamu on kuudelta herätys, en saakkaan nukkua kun Laurilla on huomenna lukiossa koe joka kestää peräti kuusi tuntia ja pitää saada jotenkin lauantaiaamuna poika hereille!
Montaa vikkoa ei ole enää kun Virpi synnyttää ja Lenen Sofiakin on hyvin touhukas vauveli:) Sofialle on tulossa ensimmäinen hammas, kuola valuu ja mahoton jokellus on käynnissä:D
Nyt telkkarin ääreen taas ja hyvää viikonloppua!

perjantaina, tammikuuta 11, 2008

Heippa:)

Täällä aika menee aivastellessa että flunssaan olen tulossa, tiistaina keskustassa palelin kun 20 min. bussia odottelin ja tässä sitten on lopputulos:(
Vaihdoimme nettiliittymää ja jos olemme siihen tyytyväisiä niin sitten laitamme taas webbikameram päälle.
Kotisivun osoite tulee muuttumaan ja ilmoitan sitten myöhemmin.
Hyvää perjantaita ystävät!

tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Haastattelua!

Kävin sitten tänään eläkeselvittelyssä ja haastattelu kesti tunnin. Ei sitä kovin helpolla eläkkeelle päästäkkään vaikka olisi mitä sairauksia! Seuraavaksi menen samaan paikkaan lääkärin luokse mutta sinnekkin pääsyä joutuu odottamaan kuukausia, Kela sitten lopuksi päättää olenko eläkeläinen vai en. Haluan eläkkeelle vaikka olenkin "nuori":D
Kuusi on vieläkin pystyssä ja koristeet ikkunassa, kuusi on niin inhottava kun siitä ottaa koristeet niin neulasia löytyy vielä juhannuksenakin vaikka kuinka siivoisi. Täytyisi tehdä niin kuin Kaarina että hankkii muovikuusen:) Kissu on ottanut jo kuusen alusen omaksi reviiriksi ja olevinaan metsästää siellä jotakin näkymätöntä!
Lunta tuli tänne viikonloppuna paljon, portista kun ulos menee niin on melkein polviin asti lumessa. Ihan kivan valoisaa on vielä illallakin kun on lunta. Rockylla on vaan hankala kävellä lumessa kun lumipallot tarttuu tassujen pohjaan ja puolet lenkistä menee siinä kun se istuu ja repii tassuista lumipalloja pois mutta muuten se tykkää lumesta, kierii ja pyörii ja maistelee lunta:)
Tässä ei tämän kummosempia tältä päivältä.

lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Pakkaspäivä!

Tänään oli mittarissa 7 astetta pakkasta mutta ilma tuntui tosi kylmälle kun tuulee, ei ole näin paljon pakkasta täällä vielä ollutkaan tänä talvena!
Ajattelin tänään riisua kuusen ja heittää sen pois, näyttääkin jo ihan resupekalta kun elukat on sillä leikkineet:) Rockylla oli aamulla tassut ihan punaset kun oli napannut kuusesta punasen koristeen ja sillä sotkenut ittesä, kisut popsii neulasia kuin mitäkin herkkua.
Huomenna menemme Virpille ja auttamaan tavaroiden laitossa kun nyt on päässyt muuttamaan, ei ollut pitkä muuttomatka kuin vajaa kilometri. Asunto on kuulemma todella kiva ja siisti, mitään siellä ei tarvinnut siivota. Huomenna onkin taas pyhäpäivä ja ihan mukavaa mennä auttamaan tavaroiden laitossa kun ei ole muutakaan tekemistä.
Tiistaina menen eläkeselvitykseen tai haastatteluun, ahdistaa mutta tiedän kyllä että jo terveyteni takia sitä pian eläkkeellä ollaan:(
Kirjoitan sitten taas kun siltä tuntuu!

tiistaina, tammikuuta 01, 2008

Hohhoijaa!

Näillä sanoilla aloitan vuoden, väsyttää:)
Eilinen meni sitten ihan kivasti paitsi että tuli valvottua ihan liian myöhään, jäin telkkarista katsomaan sinkkuelämää ja kello olikin puoli neljä kun painuin nukkumaan!! Lenen pesue oli eilen täällä ja Sofia oli niin kiltisti, nauroi vaan mummin sylissä ;) Raketit paukkui ja kovaa paukkuikin, inhoon raketteja ja sisältä niitä vaan kattelin. Kissatkin meni ihan sekasin raketeista, katteli niitä ikkunasta ja yhdessä päättivät että menee ulos mutta enpäs päästänytkään...Tigru ei ole edes ikinä ollut ulkona:D Rocky oli aika rauhallinen ja vasta yöllä puoli kahden maissa menin sen kanssa ulos, ajattelin että on hiljaista mutta melkein heti alkoi taas paukkumaan! Rocky suunnisti niin lujaa kotiin että kaksinkäsin jouduin pitämään hihnasta kiinni.
Aamuyöstä joku meidän rappulainen rikkoi sitten porraskäytävän ulko-oven ja lasinsirut on pitkin mäkiä ja ikkina rikki, raivostuttava tapa tulla kotiin kun avaimet unohtuu!!!!!!
No tänään on hiljaista ja rauha sotatantereella:) Eläimet nukkuu ja nukkuu kun eilinen otti voimille!