Tuijan Blogi

torstaina, marraskuuta 08, 2007

Suruliputus :(

On niin surullinen ja masentunut olo eilisen Jokelan tapahtuman takia että miksi näin kauheeta pääsi tapahtumaan:( Monta viatonta ihmistä kuoli aivan turhaan. En osaa edes kuvitella omaisten tuskaa ja surua, itse en selviäisi jos omalle lapselle jotakin tapahtuisi! Luulisi että sen ampujan jokin läheinen tai omainen olisi jo aikoja sitten huomannut jotakin poikkeavaa käytöstä ja ohjannut hänet hoitoon. Sitten vielä netti missä nuoret käy vaikka millä sivuilla ilman että kukaan katsoo perään, sieltähän niitä hulluja ideoita voi saada. En kyllä minäkään ole katselemassa mitä Lauri netistä hakee, tuntuisi jotenkin hullulta että kyttäisin aikuisen nuoren tekemisiä. Mietin sitäkin että pitäisikö kouluissa olla jo jokin turvatarkastus ettei enää ikinä tämmöistä pääsisi tapahtumaan. Toivottavasti kukaan nuori ei ota "oppia"tapahtuneesta ja tee samoin:(
Olen syntynyt ja asunut Tuusulassa niin sekin tuntuu pahalle kun on kuitenkin aina tuntunut ihan rauhalliselta paikalta.
Kuulin kappaleen, Maan korvessa kulkevi lapsosen tie.Kaunis kappale ja itku tuli:( Ikävä tuli myöskin kun Lauri lähti aamulla lukioon opiskelemaan:(

4 kommenttia:

  • 8.11.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

    Hei Tuija !
    Kyllä tämä oli niin traaginen tapahtuma, että aivan kyyneleet tulee silmiin koko ajan.
    Eilenkin eräs ystäväni sieltä suomesta lähetti viestin ja sanoi, että nyt alkaa itsekin pelkäämään, kun hänellä on lapsi koulussa vielä, samat ajatukset varmasti monilla ja mitä tulevaisuus tuo mukanaan, alkaa murehtia jo näitä omiakin lapsenlapsia, kun muutaman vuoden päästä tulevat kouluikään.
    Minullekin tuo paikka on tuttu, siellä on käyty monet kerrat ja tuon koulunkin olen nähnyt.
    Ihmmeeltä tuntuu, että eikö tosiaankaan pojan vanhemmat huomanneet muutosta pojan käyttäytymisessä, mutta kun joskus vaan on niin, että vanhemmatkaan ei huomaa, miten huonosti lapsensa todellisuudessa voi, näin oli veljenikin pojan kohdalla :(
    Ei olisi kuitenkaan koskaan uskonut, että suomessakin tapahtuu näin järkyttävää ! Ja milloin täälläkin, toivottavasti ei koskaan !!
    Hirveä paasaus tästä nyt tuli, mutta kun tietenkin mieli on aina vaan niin järkkynyt ja viime yönäkin suurimman ajan painin näiden tapahtumien kanssa.
    Omaisten hädän ja raastavan tuskan ja menetyksen voi vain kuvitella, mikään ei ole kuin ennen :(
    Noin nopeasti kaikki voi muuttua järkyttävällä tavalla ;(
    Toivotan sinulle Tuija ja kaikille perheenjäsenille hyvää viikon jatkoa !

     
  • 8.11.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

    Hei Tuija!

    Olihan tuo tapaus sellanen pommi, että kaikki ollaan siitä järkyttyneitä. Että pienessä Suomessa voi jotain tuollasta tapahtua!!Nyt ei ihmettele enää mitään, tämä voi tapahtua missä vain ja koska vain:(Maailma on mennyt pelottavaksi. Tästä pitkään puhuin myös tyttäreni Soilen kanssa tänä iltana. Hän oli kuullut että tämäkin poika oli mopattu vissiin aika kauan ja näin pitkälle sitten kaikki johti, voi ikävä paikka.
    Toivottavasti nyt enemmän ja kaikella vakavuudella puututtaisiin kouluissakin tämmösiin juttuihin ja toinen toisistaan välittämistä entisestään korostettaisiin.
    Toivon kyllä, että keskustelua jatkettaisiin kaikkialla, eikä taas muutaman päivän jälkeen oltais niinkuin ei mitään ois tapahtunutkaan. Tämä asia on vakava ja aika on vakava:(
    Kuulin kanssa tuon kauniin laulun kun katsoin suomi-tevestä sen muistojumalanpalveluksen päivällä. Olen aina tykännyt tuosta laulusta.
    Se on kaunis ja lohtua antava.
    Jaksetaan uskoa mekin vielä parempaan huomiseen.
    Hyvää illan ja viikonjatkoa sinullekin Tuija ja koko perheelle!

     
  • 9.11.07 , Blogger Tuija.V kirjoitti...

    Hei Kaarina!
    Kaikkea voi näköjään tapahtua ja just semmosta mitä vähiten osaisi odottaa:( Laurikin sanoi että eilen kaikki vaan kyräilivät toisiansa koulussa!
    Minulla on aivan hirveä päänsärky joten lähden apteekkiin:(
    Hyvää viikonloppua!

     
  • 9.11.07 , Blogger Tuija.V kirjoitti...

    Hei Hellu!
    Ei ole helpolla päässeet sen ampujan vanhemmatkaan kun ovat uutisten mukaan poliisin suojassa uhkausten takia!
    Ei tule nyt mitään mun kirjoituksista kun on aivan tajuton päänsärky:(
    Hyvää viikonloppua sinulle!

     

Lähetä kommentti

<< Etusivu